Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Gaźnik Jikov 40 sop w renault 5 1.4?
Moderator: Moderatorzy
-
Gaźnik Jikov 40 sop w renault 5 1.4?
Co myślicie o tym pomyśle? Mam taki gaźnik Jikov 40 SOP z WARSZAWY o pojemności 2.0l który chce zamontować do renault 5 1.4 w którym był weber 32 DRT . Tu rodzi się pytanie czy nie będzie zalewać świec i czy to w ogóle będzie jeździć i o ile może wzrosnąć spalanie?
-
if 2 to chyba raczej oznaczenie zenitha (jednoprzelotowy)?krzysiek1285 pisze:bo ja będe zakładał solexa 32 if 2
Zastanawiam sie po co zastępować gaźnik dwuprzelotowy jednoprzelotowym?
Pozatym sam gaźnik to nie wszystko do tego jest dobierana odpowiednia charakterystyka zapłonu.
Tak jak pisał carmaker lepiej poszukaj gażnika z poldka, pf125 lub łady i będzie to dzialać poprawnie. Nawiasem mówiąc takie gaźniki testowałem w r5 alpine i spisywały się wyśmienicie choć odczuwalna byla inna charakterystyka każdego z nich
-
-
z tego co kojarze to nie ma różnicy w rozstawie śrub, jest za to różnica w średnicy śrób mocujących-fiatowski ma 8mm a ten z renatki 6mm
nie zapomnij zrobić podgrzewania podstawy gażnika
[ Dodano: 26 Styczeń 2013, 23:42 ]
nie zapomnij zrobić podgrzewania podstawy gażnika
[ Dodano: 26 Styczeń 2013, 23:42 ]
i to mogła być przyczyna twoich problemówkrzysiek1285 pisze:okazało że gaźnk trzymał się na 2 śrubach bo zerwane były gwinty
-
skoro pasują dwa otwory po przekątnej to i pozostałe dwa powinny pasować przecierz obydwa gaźniki mają podstawę prostokątną.krzysiek1285 pisze: Pasują na otwory tylko 2 po przekątnej...
Ale nie będe sie upierał odnośnie pasowalności tych otworów bo bawiłem sie tym tak dawno że moge mylić fakty.
Ważne abyś dał rade to spasować
do webera 32drt chcesz ten bakelit ? pytam bo posiadam takowy razem z podstawką podgrzewacza . jak coś to piszkrzysiek1285 pisze:właśnie nie ma dużej różnicy... ale nie chce rozwiercać dziur w gaźniku. Czy miałby ktoś pożyczyć gwintownik 8' dziś się okazało że gaźnk trzymał się na 2 śrubach bo zerwane były gwinty w kolektorze ssącym. Ma ktoś bakielit może?
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
-
Do webera nie potrzebuje, najlepiej jak ktoś by miał kawałek płyty rozdzielczej bakelitowej żebym mógł wyciąć odpowiedni dystans
[ Dodano: 27 Styczeń 2013, 14:57 ]
Dystans zrobiłem z dębowej deseczki, wszystko robiłem na wykręconym kolektorze. Nagwintowałem otwory na gwint 8mm i wszystko skręciłem do kupy, a teraz ide przykręcać kolektor i testować
[ Dodano: 27 Styczeń 2013, 14:57 ]
Dystans zrobiłem z dębowej deseczki, wszystko robiłem na wykręconym kolektorze. Nagwintowałem otwory na gwint 8mm i wszystko skręciłem do kupy, a teraz ide przykręcać kolektor i testować