Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witam Was!
Mam takie pytanie jakie proponujecie amory i sprężyny do R5 88 r 1,4 weber 2 gardzielowy(jak wiecie dość wdzięczny i dynamiczny silnik). Chodzi mi o to żeby nie były z byt twarde i zbyt miękkie a jednocześnie ładnie tłumiły nierówności itp. Przy okazji chciał bym ja troszkę obniżyć. Jak uważacie czy to dobry pomysł. Chciał bym zaingerować trochę w te rzeczy bo mnie irytują a nie wiem czy doczekam z tymi amorkami do odcinka Samochodu Marzeń . No i ostatnia prośba zależy mi na w miarę rozsądnych kosztach . Proszę o pomoc i Pozdrawiam !
Proponuje gazówki BOGE podobno takie szły na pierwszy montaż koszt ok 200 zł za kpl. plus wymien odrazu łozyska i poduszki koszt 60 zl na 2 strony, a poczujesz różnice.Co do tych amorów to jestem zadowolony ładnie tłumią, uwierz spełnią twoje oczekiwania. Sprężyny może od GTE ale to niech sie wypowiedzą fachowcy bo nie wiem czy to wszystko spasuje
Sprężyny zostaw te co masz jak nie są popękane, wyczyść i odmaluj. Amortyzatory zmień na jakieś porządne Kyb Sachs, DeCarbon, Boge itp. Oczywiście jak kolega wyżej radził koniecznie zmień poduszki i łożyska
Sprężyny od GTE "da się", ale to nie znaczy że pasują. Amortyzator od GTE/GTT Ph1 ma krótszy skok i ma mocniejsze tłumienie
Dzięki wiecie mam zamiar zaingerować po całości w zawieszenie bo geometria poszłą prowadzenie jest koszmarne, rzuca nią na wszystkie strony. A na dodatek jak jest "tarka" to nie da sie powiedzieć ze panuje nad samochodem, myszkuje po całej drodze. Wiem na pewno ze mam gumy amorów do wymiany też. Poduszki pod silnikiem wymieniałem rok temu i sa dalej dobre więc chociaż to mam z głowy . Pozdrawiam
PS. Mam jeszcze pytanie: Jakie amory gazowe czy olejowe jak się na to zapatrujecie? Czy któreś maja dłuższą żywotność o ile jest to na naszych drogach możliwe ?
[ Dodano: 4 Wrzesień 2012, 12:37 ]
I jeszcze jedno pytanie ma ktoś może pływak na zbyciu do 1,4 na weberze ? Bo niestety mój się coś zbuntował