Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Problem z 1.4 monowtrysk (Rozwiązany)
Moderator: Moderatorzy
lodoo pisze:1. nieszczelności w dolocie... po rozgrzaniu rozszerzają się metale, gumy miękną, uszczelnia się i jest OK...
2. czujnik temperatury silnika
1.Czujnik temperatury silnika zmieniałem
2.Nieszczelność w dolocie ? (jak się objawia jak sprawdzic?)
3.Inne pytanie co w R5 1.4 mono steruje kontem wyprzedzenia zapłonu( moduł ?)
4.Wtryskiwacz wymieniłem po wystąpieniu usterki więc to nie sprawa wtrysku
Dzięki jak zawszę za porady
objawia sie to spadkiem mocy ale raczej nie zaleznie czy cieply czy zimny... za zwyczaj jest to slyszalne... mozna sprawdzic czy nie wieje jeszcze delikatnie... najlepiej to zdjac by bylo ssacy i wymienic po prostu pod nim uszczelki o ile nosza gdzies slady stare takiego przypadku...bill pisze:2.Nieszczelność w dolocie ? (jak się objawia jak sprawdzic?)
jezeli masz podcisnieniowy to tak...bill pisze:3.Inne pytanie co w R5 1.4 mono steruje kontem wyprzedzenia zapłonu( moduł ?)
caly czas mowisz ze masz wtrysk wymieniony... a skad wiesz ze ten co zakupiles ( o ile to nie jest funkiel nowka ) nie jest tez jebniety

Kilka pytań pozwolę sobie dalej jeśli można
1.Są dwa czujniki w kolektorze ssącym
stojąc przed maską samochodu prawy i lewy oba badają powietrze w kolektorze wydechowym
(w 1,7 jeden jest wodny ale to nie istotne)
a)jakie role pełnią te czujniki (jeden pewnie jest od ssania)
(może macie numery tych czujników z Dialogsysa jesli tak kłaniam się nisko o podanie ich na forum )
b) Jakie są ich parametry mierzalne (jak je zmierzyć)
2.Przy gardzieli wtrysku jest "beczułka" podciśnieniowa z membranką i uszczelką /do czego służy czy można sprawdzić czy działa poprawnie /jakie są objawy jej dysfunkcji
Dziękuje jeszcze raz bardzo za podpowiedzi i odpowiedzi
1.Są dwa czujniki w kolektorze ssącym
stojąc przed maską samochodu prawy i lewy oba badają powietrze w kolektorze wydechowym
(w 1,7 jeden jest wodny ale to nie istotne)
a)jakie role pełnią te czujniki (jeden pewnie jest od ssania)
(może macie numery tych czujników z Dialogsysa jesli tak kłaniam się nisko o podanie ich na forum )
b) Jakie są ich parametry mierzalne (jak je zmierzyć)
2.Przy gardzieli wtrysku jest "beczułka" podciśnieniowa z membranką i uszczelką /do czego służy czy można sprawdzić czy działa poprawnie /jakie są objawy jej dysfunkcji
Dziękuje jeszcze raz bardzo za podpowiedzi i odpowiedzi
Problem rozwiązany przypadkiem nigdy bym na to nie wpadł.
Pisałem że wymieniłem swiece no...bo wymieniłem 2 miesiące temu (NGK)
Podczas grzebania w aucie nudziło mi się i wykręciłem swiece.
Na pierwszej Świecy było mikropęknięcie ledwo widoczne okiem
Świece natychmiast wymieniłem na nowe. I problem znikł.
Dziękuje za podpowiedzi
Pozdrawiam
Pisałem że wymieniłem swiece no...bo wymieniłem 2 miesiące temu (NGK)
Podczas grzebania w aucie nudziło mi się i wykręciłem swiece.
Na pierwszej Świecy było mikropęknięcie ledwo widoczne okiem
Świece natychmiast wymieniłem na nowe. I problem znikł.
Dziękuje za podpowiedzi
Pozdrawiam