Problem rozwiązany.
Regulowałem tą śrubką ale silnik brak reakcji, obrotów biegu jałowego nie ma i już.
Myślę dysza biegu jałowego na 100% zawalona wykręciłem elektrozawór na którego końcu jest dysza ale nic czysta, natkneło mnie sprawdzić ten zawór i to był strzał w 10 umarł.
Drugiego brak i wpadł mi pomysł że skrócę te iglice z plastiku co jest wysunięta, a zawór ją wciąga po podaniu prądu odciołem ją i wkręciłem zawór, bieg jałowy wrócił śrubka regulacji działa, ustawiłem przy włączonych światłach obroty .
Pytanie kupować ten elektozawór czy można jeździć z przyciętą iglicą, inne solexy go nie mają, a w tym miejscy jest śruba to może i tu tak można.
Przemeq
Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Gaźnik Solex 32 bis
Moderator: Moderatorzy
Gaźnik Solex
Ale ja i tak jeżdżę na LPG gdzie podczas jazdy zawór od instalacji gazowej odcina PB i ten elektrozawór w gaźniku pracuje na sucho. Zastanawiam się czy to nie było przyczyną jego śmierci.
Nie wiem czy jest Cut Off to jednostka gaźnikowa czyli jest komora pływakowa gdzie jest cały czas paliwo.
Generalnie cały osprzęt w tej 5 jest inny niż w książce o renault 5, silnik tej 5 to c1e p7/60 ale filtr powietrza jak w 1.4, czyli pucha na zatrzaski i centralna śrubkę, gaźnik solex ale na dyszy wolnych obrotów elektrozawór, skrzynia 5 biegowa.
Pompa paliwa była nie rozbieralna 2 kroćcowa, a za zawór powrotny robiła pucha za filtrem paliwa jak pompa klękła założono 3 kroćcową z powrotem rozbieralną, a puchę zlikwidowano
Czy będą jakieś konsekwencje braku tego elektrozaworu?? Czy kupić drugi?
Przemeq
Nie wiem czy jest Cut Off to jednostka gaźnikowa czyli jest komora pływakowa gdzie jest cały czas paliwo.
Generalnie cały osprzęt w tej 5 jest inny niż w książce o renault 5, silnik tej 5 to c1e p7/60 ale filtr powietrza jak w 1.4, czyli pucha na zatrzaski i centralna śrubkę, gaźnik solex ale na dyszy wolnych obrotów elektrozawór, skrzynia 5 biegowa.
Pompa paliwa była nie rozbieralna 2 kroćcowa, a za zawór powrotny robiła pucha za filtrem paliwa jak pompa klękła założono 3 kroćcową z powrotem rozbieralną, a puchę zlikwidowano
Czy będą jakieś konsekwencje braku tego elektrozaworu?? Czy kupić drugi?
Przemeq