Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

problemy z gazem ?? w miare możliwości pomogę

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

sebasport

Post autor: sebasport »

To dziwne bo ja przdłuzyłem okres o 10 lat.Butla przeszła probe szczelnosci i tyle.Kosztowało mnie to 250 zeta 2 lata temu.
wsmpw

Post autor: wsmpw »

a jeżeli posiadam butle na której jest tabliczka homologacyjna na jeszcze z 5 lat to jak to zrobić żeby było dobrze??
murczas99

Post autor: murczas99 »

sebasport pisze:To dziwne bo ja przdłuzyłem okres o 10 lat.Butla przeszła probe szczelnosci i tyle.Kosztowało mnie to 250 zeta 2 lata temu.
pisałem że nie jestem pewien bo tyle mi powiedział kiedś szef
wsmpw

to zapytaj sie szefa bo chciałem sobie zamontować LPG i zbieram wiadomości może ja bym miał butle dobra parownik mam sterownik też tylko wlew i rurka do reduktora nowa i można jeździć tak czy tak sobie to zrobie ale jak by dało jakoś wstęplować w dowód to było by dobrze
murczas99

wsmpw pisze:a jeżeli posiadam butle na której jest tabliczka homologacyjna na jeszcze z 5 lat to jak to zrobić żeby było dobrze??
jeżekli masz butle na pięć lat to można wystąpić do stako (oile to butla stako) ten certyfikat kosztuje to chyba około 50 zł jezeli go potrzebujesz
wsmpw

no prawdowpodobnie tak jeżeli chce założyć lpg
murczas99

wsmpw pisze:no prawdowpodobnie tak jeżeli chce założyć lpg
tak do montarzu jest potrzebny tylko jaki masz wielozawór na tej butli bo to też jest wazne czy ma cewkę odcinającą gaz czy trzeba zakręcać recznie bo jak ma cewkę to ok a jezeli nie ma to do kolejnego motarzu tej instalqacji będzie trzeba kupić nowy
wsmpw

aha czyli potrzeny jest odcinający dopływ bo takto cały czas w przedwodzie do parownika jest ciśnienie a takto odcina aha.. nie wiem jeszcze tej butli nie mam ale wybiore taką z elektrozaworem
murczas99

wsmpw pisze:aha czyli potrzeny jest odcinający dopływ bo takto cały czas w przedwodzie do parownika jest ciśnienie a takto odcina aha.. nie wiem jeszcze tej butli nie mam ale wybiore taką z elektrozaworem
po drodze od butli do reduktora będzie miał jeszcze elektro zawór z filterkiem
wsmpw

wiem wiem jak cos to dowiedz sie co jest potrzebne żeby wstęplowali LPG w dowód
Patron

Post autor: Patron »

murczas99, mam pytanie - jakie jest ciśnienie gazu w butli samochodowej?

kumpel z pracy własnie dziś wymyślił, żeby jeszcze bardziej zaoszczędzić i do instalacji gazowej podłaczyć zwykłą butlę gazową, co sądzicie o takim wynalazku?

koszt napełnienia butli 27 litr - 40 PLN, więc wychodzi dużo taniej (1 litr gazu na stacji 2,36 PLN)
lodoo
Post autor: lodoo »

no i niech jezdzi z tym po drocgach i zaliczy jakiegos dzwonka i rozdupi 20 aut wokol.. ale co tam...
niektorzy to maja naprawde durne pomysly....
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

i to jzu jest nielegalna instalacja mam nadzieje ze jak sie zabije to tylko siebie nikogo wiecej
Qucor

Post autor: Qucor »

McGiver siakiś... :lol:

Ale czego to ludzie nie wymyślą żeby zaoszczędzić. Dla mnie paranoja niech się na tramwaje przesiądzie a nie myśli o takich zabójczych projektach :roll:

Paranoja...
wsmpw

też nad tym myślałem żeby ją jakimiś pasami w bagażniku jakoś przypiąć kupić reduktor od kuchenek i elektrozawór na wąż i zapodać przed przepustnice... 8-) :roll: :mrgreen:
ODPOWIEDZ