Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
problemy z odpalaniem
Moderator: Moderatorzy
Pewnie że możnagraczu pisze:a czemu nie mozna pompowac gazem przed odpaleniem ?żuwik pisze: PS. Choćby nie wiem co, nie pompuj gazem.

Hmm no u mnie na gazniku jak podciagne ssanie na maxa to i tak musze raz "depnac" na gaz bo inaczej musze ze dluzej pokrecic, jak depne to jak igla. Pewnie tez problem z pompka paliważuwik pisze:Pewnie że możnagraczu pisze:a czemu nie mozna pompowac gazem przed odpaleniem ?żuwik pisze: PS. Choćby nie wiem co, nie pompuj gazem.Ale po co. To jest metoda wywodząca się z czasów, gdy automatyczne ssanie padało i trzeba było zalać silnik żeby odpalił a potem modlić się żeby nie zgasł. Jak zaciągniesz ssanie i pozostawisz przepustnicę zamkniętą mieszanka jest maksymalnie wzbogacona, po wciśnięciu gazu osiągasz tyle, że układ przewietrzysz. Jak nie odpala na ssaniu to deptanie też nic nie da i przyczyn trzeba szukać gdzieś indziej.

jak mu raz depniesz, to się nic nie stanie, bo tylko mu dolejesz troszeczkę wachy, najwyżej szybciej odpali. a co do pompowania paliwa pedałem gazu, to często w starych gaźnikach tak się dzieje, że dopiero wtedy zapala, a zanim silnik by sam sobie wachy nalał, to aku padnie, np w zimie. . w sumie czasem nie ma innego wyjścia, jak masz stare auto, ze starym akumulatorem, sypiącym się rozrusznikiem, itp.
Gdy ja tak robiłem, to zamiast odpalić renie udało mi się ją zalać. Przeczyściłem świece i odpaliła. Ja za to mam tak, że jak jest zimno to na ssaniu (na maxa) odpala, albo od razu, albo za drugim trzecim razem. Chodzi silniczek, ale po pewnym czasie zaczyna się jakby dławić i sam gaśnie. Potem odpala dopiero po en-tym razie i chodzi normalnie (wtedy już przy odpaleniu różnie ustawiam ssanie, albo połowa albo full), co może byc nie tak??graczu pisze:Hmm no u mnie na gazniku jak podciagne ssanie na maxa to i tak musze raz "depnac" na gaz bo inaczej musze ze dluzej pokrecic, jak depne to jak igla. Pewnie tez problem z pompka paliwa