Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Nie wiem, czy wybrałem odpowiedni dział, ale to o co mi chodzi raczej tyczy się nadwozia . Do rzeczy...siedząc z tyłu i patrząc na boki widzę plastiki, w których zrobione są jakby wloty powietrza, kratki maskujące głośniki.....co to właściwie jest? Czy można tam założyć głośniki zamiast po bokach tylnej półki? Te miejsca z tyłu pozwalają jedynie na 10 cm. głośniki
według norm car audio i profesjonalnego systemu na zawody powinno sie nagłaśniać dzwi przednie (pełen zakres) ponieważ człowiek który ma jeździć i słuchac muzyki siedzi w przodzie pojazdu a takto proponuje ci zamontuj jakieś dobre głośniki w dzwi i wzmacniacz jakiś twetery na desce rozdzielczej i będzie dobrze
generalnie to pierwsze co to przeczytaj poradnik car audio nazar'a znajdizesz na googlach bez problemu....
wsmpw mowi calkowita racje - dyskusji o glosnikach bylo juz troche na forum - tez powinienes to przeczytac...
z tylu w tch plastkach to sa otwory wentylacyjne... powietrze dostaje sie tam z progow oraz spod tylnych lamp, mozna upchac tam glosniki - tylko po co??
jedyne co ja tam widze to zrobic pod wymiar tych wnek skrzynki z zywicy i wlokna i wsadzic glosniczki basowe 20cm jakies z 2 stron... oczywiscie pedzone wzmacniaczem...
Nie wiem co piszesz jedynie 10cm głośniki ... zależy od W i OHM zadziwiło by cię gdybyś przy nich stracił słuch. Wszystko zależy od częstotliwości i natężenia dźwięku
Zależy co masz na myśli "miejsce na głośniki" montowałem w przednich drzwiach powyżej 50w odpada, montowałem z tyłu na desce-klapie kufra tragedia więc zostało miejsce w boczkach z tyłu. Autko 3 drzwiowe wzmacniacz niecałe 450W basy 30cm mieszczą się w tylnych boczkach. Jak chcesz coś extra wrzuć sub do bagażnika średnie i soprany możesz umieścić wg. uznania nie mają takich rozmiarów i zmieścisz je w desce,drzwiach i tylnej desce. Myśląc o sprzęcie audio pomyśl najpierw nad wygłuszeniem, szkoda zamontować sprzęt HI-END a mieć w aucie odgłos bass - karton. Przedewszystkim zadbaj o cięgna klamek, drzwi szyby no i lusterka lubią latać.