Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Na czym wisi cały wydech??

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

zanat

Na czym wisi cały wydech??

Post autor: zanat »

Witam. mam kilka pytań gdyż prawie zgubiłem cały wydech.W związku z tym. Jak wyglądają te gumy mocujące cały układ wydechowy do podwozia. w sklepie motoryzacyjnym nie bardzo wiedzieli gdzie tego szukać a u mnie wszystko wisi na drutach :/ W jakich miejscach wydech jest podwieszany do podwozia, bo u mnie ta rura długa za katalizatorem wisi podejrzanie nisko. Czy muszę kupić coś poza tymi gumami i opaskami łączącymi poszczególne elementy żeby to wszystko doprowadzić do ładu? Wydech nie jest jeszcze pognity a całkiem niedawno na szybko wymieniałem rurę kolektorową. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
Jutro raczej czeka mnie wycieczka do jakiegos sklepu z częściami do francuzów.
R5 1,4 GTR mono
lodoo
Post autor: lodoo »

sciagnij sobie PDFa z dzialu technicznego "nadwozie" i tam masz wszystko rozrysowane :-)

generalnie to z przodu na kolektorze, potem przy belce na luku i potem tylny tlumik z przodu i z tylu, chyba nie ma nic miedzy kolektorem a zakretem tym z tylu
żuwik

Post autor: żuwik »

Ewentualnie wejdź na stronę Bosala, będziesz miał od razu numery ;)
Qucor

Post autor: Qucor »

Mam w zapasie taką gumę :-P co trzymie tłumik końcowy jeżeli będzie Ci to na rękę to mogę zrobić fotkę jutro :mrgreen:
zanat

Post autor: zanat »

Dzięki za odpowiedzi dziś doprowadziłem to wszystko w miarę do porządku. Popatrzyłem w serwisówce i pani w sklepie też miała jakiś mądry katalog :) Gumy kupiłem po 5 zł za sztukę i opaski też w tej samej cenie. Musze jeszcze dokładnie spojrzeć czy przypadkiem nie mam odwrotnie zamontowanej tej puszki od katalizatora bo ten profil co jest zrobiony na rurce wylotowej schodzi u mnie w dół a wydaje mi sie że powinien iść do góry, i dlatego tak nisko mi wydech wisi.
karkosz

Post autor: karkosz »

U mni ete gumy wytrzymywaly maks do 2 m-cy, do czasu kiedy nie kupilem polskich do polskiego d.fiata wystarczylu jo przeciaz wzdluz i sa duzo trwalsze.
ODPOWIEDZ