Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
orientuje sie ktos czy taka kilkucentymetrowa rysa (od srodka) w okolicach lusterka nadaje sie do klejenia?
powstala prawdopodobnie w wyniku szarpniecia za lusterko, slyszalem ze takie niewinne pekniecia lubia sie powiekszac ... w moim przypadku jest od srodka wiec moze wystarczy nakleic jakas tasme?
straszono mnie tez ze za rozne ryski i odpryski mozna nawet dowod stracic
szyba powinna być cała. jak jest popękana, to stwarza zagrożenie. podczas naprężeń podczas jazdy ( karoseria jakby nie było pracuje), może popękać mocniej.
ale nie wiem, jak to się ma do przepisów. z pękniętą nie przejdziesz przeglądu na bank, chyba że ktoś nie zauważy.
no to juz jest solidne pekniecie a nie rysa... z tego co widze to jest nie "na wylot" a tylko 1 warstwa szyby, wiec jesli masz szczescie to nic sie nie stanie.... zaznacz sobie dokad siega pekniecie, jesli beidze sie powiekszac to czeka ceie wymiana.... i nie przesadzajmy takie cos zagrozenia nie stwaza co innego pekniecie obydwywwarstw w polu widzenia
Wiem, że w Dąbrowie Górniczej jest taki gościu, który byłby w stanie to usunąć chyba, a napewno zapobiec powiększaniu się pęknięcia, bo kiedys widziałem jak robił taki zabieg
Ale wiadomo lepiej wymienić szybę, bo kto wie ile to wytrzyma
klei sie szybkę jak jest dziurka od kamienia a takię pęknięcie nie wiem musisz podjechac do tych co kleją to ci powiedzą w wawie to kosztuje koło 50-70 pln u ciebie pewnie taniej jak pokleji to dalej nie poleci miałem klejone już 3 szyby ale raczej ślady po kamieniach
Tak z pewnością wymiana szyby będzie niewiele tylko droższe niż klejenie starej
A co do klejenia pęknięcia to kumpel miał pęknięcie i znajomy od szyb powiedział że sklejenie pęknięcia nic nie da... co innego z punktowymi uderzeniami od kamyków to nawet kiedyś na allegro widziałem preparaty do klejenia jakoś 50 pln kosztowały i miały wystarczyć na kilka strzałów...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2008, 22:37 przez Qucor, łącznie zmieniany 2 razy.
Qucor pisze:Tak z pewnością wymiana szyby będzie niewiele tylko droższa niż wstawienie nowej
A co do klejenia pęknięcia to kumpel miał pęknięcie i znajomy od szyb powiedział że sklejenie pęknięcia nic nie da... co innego z punktowymi uderzeniami od kamyków to nawet kiedyś na allegro widziałem preparaty do klejenia jakoś 50 pln kosztowały i miały wystarczyć na kilka strzałów...
Pozdrawiam
To mi powiedz ile kosztuje szyba do r5, na szrocie na pewno kupi tanio, no chyba ze bedzie chciał nówkę to będzie drożej.
Lodoo pisze:qucor - wymiana szyby niewiele drozsza od nowej
wydaje mi sie ze chciales powiedizec ze wymiana bedzie niewiele drozsza od klejenia
Heh nom czujeny jesteś... dwa razy to czytałem i jakoś mi się pokręciło już poprawiam
Hormon Polakom gratulujemy szyb ze szrotów...
Poszukaj na forum Renata ostatnio kupował do GTT i coś jakoś 170 wydał na szybę ale mogłem się machnąć o parę groszy...
Jak kupisz na szrocie, wstawisz i nie pęknie stawiam flakon a foty przy akcji mile widziane