Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
jaka jest orginalnie skrzynia w 1.7 mono
Moderator: Moderatorzy
jaka jest orginalnie skrzynia w 1.7 mono
tak jak w temacie jaka jest skrzynia w 1.7 mono bo u mnie jest urwana tabkiczka i nie wiem jaki to model ?
nie pisz posta pod postem, uzywaj [ EDYTUJ ]
masz JB3 albo JB5 ...
sprawdz sobie typ nadwozia w numerze na kielichu (pierwsze cyfry) i zobaczysz co powinno byc...

kolumny sa nastepujace:
numer skrzyni / typ nadwozia / przelozenie wstecznego / przelozenie na predkosciomierz/ przelozenia od 1 do 5
masz JB3 albo JB5 ...
sprawdz sobie typ nadwozia w numerze na kielichu (pierwsze cyfry) i zobaczysz co powinno byc...

kolumny sa nastepujace:
numer skrzyni / typ nadwozia / przelozenie wstecznego / przelozenie na predkosciomierz/ przelozenia od 1 do 5
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2008, 23:23 przez lodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
w danym typie skrzyni jest tak sam z tergo co wiem.... nie wem jak miedzy roznymi typami... wiem tez ze w JB3 jest duzo mocniejszy niz w JB5 na przyklad...
wlasnie to co nie wytryzmuje w skrzyniach R to dyferencjaly.... dlatego przy mocniejszych silnikach trzeba raczej zmienic tez skrzynie na JB3.....
wlasnie to co nie wytryzmuje w skrzyniach R to dyferencjaly.... dlatego przy mocniejszych silnikach trzeba raczej zmienic tez skrzynie na JB3.....
ja mam skrzynke JB3 ciekawe jaka tam jest ilość zębów na dyfrze bo bym sobie choinke zmienił i dyfer zostawił napewno bym miał takie samo przełożenie jak na JB5 tylko czy dyfer ma tyle samo zębów jeśli ktos wie to niech sie wypowie bo nie będe rozbierał drugiej skrzyni żeby policzyć ząbki
lodoo mówisz że JB3 mocniejsza? to może wsadzić JB3 bo mam ją przy 1.1 a teraz jestem posiadaczem 1.4 mono
lodoo mówisz że JB3 mocniejsza? to może wsadzić JB3 bo mam ją przy 1.1 a teraz jestem posiadaczem 1.4 mono
wiesz styka nie styka ostatnio właśnie ściągłem silnik i skrzynie JB5001 i nie było napędu mówie rozpiął sie dyfer odkręcam lewą półoś a tam krzyżak rozsypany jeden sie rozpiął pierścień mówie rozbiore przeczyszcze będzie git rozkręciłem i patrze pierścień od dyfa wyjąłem oddzielnie obrobiło sie i jest dupcia
mówisz że w 1.4 wkładali JB5..... hmmm to chyba przy tym zostane bo w 1.1 też są JB5
mówisz że w 1.4 wkładali JB5..... hmmm to chyba przy tym zostane bo w 1.1 też są JB5
Witam wszystkich,
zabieram się właśnie za wymianę skrzyni i poproszę was o pomoc w sprawie teoretyczno technicznej
Zapoznałem się dokładnie z większością postów i jestem pewny, że dopasowałem raczej dobrze... ale wiecie jak to jest jak informatiki sie zabiorą do grzebania w mechanice
No więc ..
Mam R5 gtx 1.7 mono (F3N G16), Nadwozie C408
Dostałem od poprzedniego właściciela skrzynię JB3019
Czy to będzie grało??? Boję się dać do mechaniora.
zabieram się właśnie za wymianę skrzyni i poproszę was o pomoc w sprawie teoretyczno technicznej
Zapoznałem się dokładnie z większością postów i jestem pewny, że dopasowałem raczej dobrze... ale wiecie jak to jest jak informatiki sie zabiorą do grzebania w mechanice

No więc ..
Mam R5 gtx 1.7 mono (F3N G16), Nadwozie C408
Dostałem od poprzedniego właściciela skrzynię JB3019
Czy to będzie grało??? Boję się dać do mechaniora.
wystarczy uwaznie przeczyta odpowiednie posty...
nie raz pisalo o tym co do czego i z czego pasuje oraz co trzeba zmienic...
nie podales wystarczajacej ilosci informacji...
brakuje info jaka byla skrzynai wczesniej... powinna byc JB3 i jak taka byla to JB3
JB3 bez problemu.... jak byla inna to trzeba poloske prawa zmienic....
i tyle
nie raz pisalo o tym co do czego i z czego pasuje oraz co trzeba zmienic...
nie podales wystarczajacej ilosci informacji...
brakuje info jaka byla skrzynai wczesniej... powinna byc JB3 i jak taka byla to JB3

i tyle