Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

tak sie robi przezroczyste lampy tyl :)

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
-=wasq=-

tak sie robi przezroczyste lampy tyl :)

Post autor: -=wasq=- »

wywalamy orginalny plastik lampy szpachlujemy ubytki rownamy gladzimy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kupujemy zarowki
Obrazek
Obrazek

dajemy ostateczny pokdlad
Obrazek

malujemy na czarno(lub inny kolor)
Obrazek

do piekarnika wrzucamy plexe

Obrazek
Obrazek

zawijamy kompresem
Obrazek

i otrzymujemy

Obrazek

na aucie przed polozeniem plexy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a to juz chyba ostateczny efekt

Obrazek
wsmpw

Post autor: wsmpw »

wasq odwrtonie po piekarniku to zdjecie jest już po zdjęciu kompresu...
zresztą lexysy z tylu.... pomyślimy...
Awatar użytkownika
76stitch

Post autor: 76stitch »

na jaką temperature i jaki czas wkładamy do piekarnika
gufner

Post autor: gufner »

Hmm jest kilka, a napewno prostrzy sposob. Zamiast do piekarnika, wziac plexi 1mm grubosci i wygiac ja w ksztalt lampy. Pryzkelic kropelka albo innym badziewiem i efekt ten sam, a obejdzie sie bez piekarnika :-) Ale no wyglad autka zmieni sie diametralnie. Ciekawe to to, nie powiem :-D
sebasport

Post autor: sebasport »

Mi sie niepodoba jakos mi tak nie pasuje do reni.
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

gufi nie da sie plexa bez pieca przeciez lampa z piatki an dole jest szersza na gorze wezsza :D i nie naciagnie sie na sucho tak druga sprawa tutaj plexa zagieta z tylu przymocowana jest do lampy :D

tempoeratury nie znam znalazlem na francuskim forum swoja droga nie pisze nic o temp
Sweeper

Post autor: Sweeper »

a Pan Policjant na to - niemożliwe, że jest homologacja
dowodzik rejestracyjny poproszę :D
lodoo
Post autor: lodoo »

nie da rady na zimno.... lampa jest wygieta w 2 plaszczyznach... i w pionie i w poziomie....
ciekawy sposob, ale efekt sredni tak szczerze mowiac... vo inego jakby napchac ledów do komór lamp....
Awatar użytkownika
cyklista

Post autor: cyklista »

ale chyba bedzies miał jakis blały klosz po inaczeji na diody nie wyrobisz wiesz ze to smaczny kasek jest (od 20zl do 50 zł za sztuke)
lodoo

co samczny kasek - bo nie kumam... i co 20-50zl ??
wsmpw

własnie co jakieś nadrukowywane ledy na tarcze??
lodoo

jakie znowu tarcze ;]
Yakkul

Post autor: Yakkul »

uniwersalne LED`y z allegro zamiast żarówki totalny badziew, już lepiej kupić pomarańczową żarówkę lub czerwoną. Nie wiem może są jakieś co ładnie świecą ale z allegro kupowałem od kilku sprzedawców i totalna lipa, światło jak na diodę przystaje świeci kierunkowo ale i tak lipa - żarówka mocniej świeci, pozatym ma tą przewagę że ładniej oświetla klosz - rozproszone światło.

Co do plexy - nigdy kropelka i inne kleje na bazie cyjanoakrylu, zaparuje ci i zrobi się syf - białe nie usuniesz tego.

Powiem że bardzo ciekawy pomysł -projekt i bardzo mi się spodobał , chociaż bardziej jestem na nie.

Ze spraw przyziemnych , trzeba umieć to zrobić, jak za wysoka temp się podgrzeje pęcherzw wyjdą, modelowałem już plexi, a sprawa drugorzędna atest .

Ps.maksymalnie zakręciliście temat, ledy - tarcze ? może indiglo ha ha ha :-P

:-(
wsmpw

chodziło mi o matryce LED
Yakkul

Post autor: Yakkul »

matrycę szkoda do takiej lampy za duże koszta, gdyby klosz był z homologacją to wyśmienicie :-D .
Z resztą widziałem kiedyś na "ebaj" kompletne lampy białe z homo na tył ale nie pamiętam ile kosztowały, ale są w sprzedaży na 100% z homologacją.

Bo jak dla mnie klejenie na "glucie" to porażka spójrzcie na przedostatnie zdjęcie śnieg na kloszu - nie wiem w jakich warunkach wykonane i co to jest ale superglut ma podobny efekt.
ODPOWIEDZ