Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Kino / Film

Czym jeszcze się zajmujesz, interesujesz...

Moderator: Moderatorzy

gajosik

Post autor: gajosik »

dość ciekawy jest film: "28 tygodni później"
a chciałbym zapytać się o wasze zdanie na temat filmu "Labirynt Fauna"
Yakkul

Post autor: Yakkul »

gajosik pisze:dość ciekawy jest film: "28 tygodni później"
a chciałbym zapytać się o wasze zdanie na temat filmu "Labirynt Fauna"
Bardzo mi się podobał, świat fantasy pięknie połączony z okrutną rzeczywistością. Super przedstawili marzenia małej dziewczynki która chciała zapomnieć o wojnie, problemach rodzinnych... polecam wszystkim, ale nie dla dzieci. Scenariusz istnie bajkowy ale jest również kilka brutalnych scen.
Sweeper

Post autor: Sweeper »

no to czas odświeżyć temat
więc po kolei:
Katyń - ehh polska super produkcja przez małe "s"
nie przepadam generalnie za tego typu filmami
jakbym chciał się czegoś dowiedzieć to poszedłbym do biblioteki...
jakoś nie potrafimy chyba robić innych filmów - jak dla mnie 3/6
Resident Evil Extinction - ponieważ mam słabość do filmów opartych o gry w które kiedyś grywałem będę subiektywny
podobno zawsze druga część filmu jest gorsza od pierwszej - hmm w tym wypadku tak nie jest ;)
co tu dużo mówić - dla wtajemniczonych powiem, że warto obejrzeć
4/6
Yakkul

Katyń, ciężko się ogląda czasami można zgubić wątek przez chwilę nieuwagi, jak dla mnie "średni" ale i tak bym zachęcał do obejrzenia, przynajmniej tych mniej świadomych historii kraju, a niestety w tym konkretnym temacie się tacy zdarzają :-?
Jedno co mi się podobało że film jest normalny, bez przebarwień, efektów specjalnych itp. Jeśli chodzi o scenariusz wyszło na +
Awatar użytkownika
renata

Post autor: renata »

labirynt fauna- niezła zajawka
Yakkul

A Gwiezdny Pył ? Stardust - oglądał ktoś ? Podobno niezłe za jakiś tydzień będę oglądał :mrgreen:
Awatar użytkownika
kkrasnall

Post autor: kkrasnall »

Gwiezdny Pył - bardzo mi się podobał, dobra obsada i pożądnie zrobiony.
Jak ktoś lubi komedie (amerykanckie) to bardzo polecam Wpadkę, normalnie ubaw po pachy.
Trochę mniej udana produkcja wych samych twórców - Supersamiec, alew momentach też powala z nóg.
Ratatuj - dla miłośników bajeczek, trochę przerekalmowane ale z dzieciakeim do kina to dobry wybór.
Kinga

Post autor: Kinga »

Zgon na pogrzebie. Brytyjska czarna komedia. Mistrz świata :lol:
Sy....................mon :lol:
Awatar użytkownika
kkrasnall

Post autor: kkrasnall »

1408 - maizga, to co się urodziło w głowie Stewena K. to przerasta wszystko.
Awatar użytkownika
renata

Post autor: renata »

1408, totalna miazga
Yakkul

No tego to nie oglądałem, ale

Szklana pułapka 4 :D bardzo pozytywnie odbieram, dobry film na weekend lekko się łyka i prawie cały czas w napięciu jak dla mnie rewelacja, choć ci co nie lubia takiego kina mogą stwierdzić jak znajomy że pojechali po całości jak np Willis rozwala helikopter autem czy gość migiem bardzo nieudolnie prubuje zniszczyć ciężarówkę. Film mało się mija z bajką ale dla mnie rewelka :mrgreen:

Edward Nożycoręki, płakałem ze śmiechu chociaż raczej smutna komedia (koniec mógłby być bardziej ambitny), ale mnie rozbawiła do łez zwłaszcza w połowie. Wszystko zależy od nastroju. Ale jak najbardziej polecam. :mrgreen:
Skowron

Post autor: Skowron »

"Edward..." to klasyka, tak samo dla mnie kultowa pozycja na zawsze zostanie "Sin City"
Jest to film, ktory na dobrym sprzecie oglada sie tak, jakby sie czytalo komiks, a nawet latwiej.Efekty i narracja miazdza.
kuba

Post autor: kuba »

Yakkul

Ktoś z was oglądał polski film "Motór" ?

Rok 1983. Grupa chłopaków dla "jaj" tworzy sektę wyznawców słynnych WueSeK, które sami nazywają "Motórami". Bazyl jest jedynym z paczki, którego prawdziwe uczucia religijne nie pozwalały na tego typu kpiny z wiary, ale w końcu i on się przekonał do zabawy i został "sekciarzem".

Momentami ostro zalatuje anarchizmem ale taka była idea filmu. Potraktowałem to z przymróżeniem oka. Ogólnie film kapitalny, niektórzy znajomi twierdzili że jest płytki. Dla mnie rewelacja, wykładają kawę na ławę, pozatym popłakałem się ze śmiechu ... pomyślałem gdyby taka garstka maniaków zaczęła adorować r5 :D

- Motór umiera! Nasz Pan
- Motór nie umiera nigdy, Motór jest wieczny

- Bazyl? Jest Bóg czy go nie ma?
- eh...
- Nie ma Boga jest Motór

"O święty Beznyniarzu, który zapodajesz przenajświętszą beznyne. Zmiłuj sie nad nami"
MOTÓR

Obrazek
egonn87

Post autor: egonn87 »

Motór- bardzo dobry film, 5 z plusem :mrgreen: , świetnie odtworzony klimat epoki i gra aktorska!!! Polecam na przykład Christine, albo A Scanner Darkly- ten ostatni dosc nowy, twórców Matrixa, znakomita opowieść o tym, do czego doprowadzić mogą narkotyki. Film został nakręcony normalnie, ale potem obrobiony komputerowo tak że wyglada jakby był animowany, swietny efekt jak dla mnie:)) w rolach głównych m. in. Keanu Reeves i w tym filmie da sie wytrzymać jego grę, naprawdę :-o Polecam gorąco, typowo amerykanski humor, choc nie wiem czy w intencji twórców to miało być śmieszne :mrgreen: :mrgreen: - pewnie nie, albo tylko troszku ale pośmiać też sie mozna :-P Christine chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, horror, typowa bajeczka amerykanska, wyssana miejscami z palca, ale że na podstawie powieści Kinga, to już co innego- King nawet z idiotycznej bajeczki potrafi zrobić arcydzieło, które bedziemy czytac no a potym oglądać na ekranie z zapartym tchem!! :-D Film pokazje do czego prowadzi fascynacja samochodem, pokazane są praktycznie wszystkie nieszczęścia, które zawdzięczać mozemy zabytkowemu samochodowi z duszą, jest ich sporo a niektóre... znamy po czesci z własnego życia!!!! :-D Dlatego dobrze sie nastawić odpowiednio przed obejrzeniem tego czegoś... a potem po filmie głęboko nad sobą zastanowic!!! Naprawdę!:))
ODPOWIEDZ