Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
taki kisiel czasem sie pojawia w oleju jak auto małe przebiegi robi
to od wilgoci czy jakoś tak niema co sie przejmować
chyba ,że borygo ginie to ono do oleju się dostaje i też tak będzie
Jesli robisz małe przebiegi to może takie coś wystąpic a jeśli jeżdzisz dużo to niestety uszczelka pod głowicą jest do wymiany ale to trzeba najlepiej sprawdzic bo uszczelka w twoim silniku była wymieniana niedawno
jest to mieszanina oleju z wodą, jeżeli jak to wytrzesz i się nie będzie pojawiało to ok jażeli będzie znowu to prawdopodobnie uszczelka pod głowicą, albo niespodzianka w bloku.
jeżeli chodzi o pojawianie się tego zjawiska to nie powinno odo wogóle powstawać nawet przy niewielkich przebiegach. Pojawianie się go świadczy o niepoprawnej naprawie np. wymianie uszczelki pod głowicą, puszczających uszczelnieniom tulei tłokowych, nieszczelności głowicy, źle podłączonej odmie olejowej itp.
przyczyną może być też kiepskiej jakości olej silnikowy.
O widzisz Kidzio. Tu mi podsunałes pewna teorie. Moja odma jest podlaczona do takiego balonika, takie czarne co ma 4 rurki wlazące do siebie I jedna z nich mam urwaną. Tę po lewej stronie jak sie stoi po prawej od autka i gapi sie na ten balon No proste nie hehe W jej srodku tez jest ta mazia brazowa. Moze pierunstwo tamtedy wode zasysa? Na zdjeciu strzalka zaznaczylem ten balon, i ta rurka po lewej mi wypada ciagle bo jest peknieta.
Jest jeszcze jedna sprawa raczej masz płyn chłodzący w chłodnicy więc wejż troszke tego kislu na jezyk i sprawdz czy jest słodkie jeśli tak to napewno jest to płyn a jeśli nie to sprawdz ta odme a uszczelka pod głowicą była wymieniona napewno prawidłowo była robiona płaszczyzna i przykręcana jak sie należy
Doszedlem chyba dla czego mam ten kisiel w oleju na pokrywie. Okazalo sie juz jakis czas temu ze ten element ktory pokazalem strzalka na zdjeciu wyzej mam nieszczelny, leje sie nim woda i wlazi wilgoc. A przeciez jest polaczony on bezposrednio z miska olejowa. Przypuszczam ze stad wilgoc i kisiel na pokrywie. Jak bede skladal do kupy auto, czyli moze jutro wezme ten element i skleje jakos, poksipolem albo innym badziewiem. Nie wiem po co to hehe, ale no dziury w tym raczej nie powinno byc