Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
co do paliw z Auchan - konkretnie Auchan Piaseczno:
ojciec od samego początku lał do reni eurosuper95, nigdy, przenigdy nie miał z tym paliwem żadnych problemów. Teraz jeździ golfem iv i też leje takie samo paliwo i tez nie narzeka. Ja odkąd przejąłęm renatkę tankuje na Shell'u. Paliwko jest delikatnie droższe; może nie pali mniej ale zauważyłem że duzo szybciej nagrzewa się silnik. Osiągi chyba też takie samE czyli w skrócie i na jednym i na drugim muł W Piasecznie krąży opinia że niby ileś tam samochodów tygodniowo nie odjeżdża ze stacji po zalaniu w Auchan a i tak zawsze są wielkie kolejki. Nigdy przenigdy nie uwierzę w bajkę że samochód na jednym paliwie pali 9 litrów a na drugim 15. Sorry, ale w takich samych warunkach to niemożliwe. No chyba że na jednym paliwie jeździ się koło domu w granicach stówki a na drugim zapierdziela się po trasie pod 200 km/h . Ale wtedy to już nie jest wina paliwa. Faktycznie sprawdziłem w książce zalecana LO 98 oraz 95 dla silnika 0,9
czy ciulują czy nie ciulują to jest inna sprawa. Osobiście kiedyś byłem śiwadkiem jak koleś się kłócił że zalał litr więcej niż ma pojemność zbiornika. Może nie przemyślał że mógł dojechac na oparach to raz a dwa że jeszcze jest cos takiego jak układ odpowietrzenia. Jestem jak niewierny Tomasz . Nie uwierzę póki nie zobaczę (@supermonster)
jak masz aparaturę wtryskowoą i adaptacyjny zapłon, to wlewając paliwo niższej jakości wtrysk i zapłon ustawi się tak, że koniec końców pojedziesz i za bardzo nie odczujesz. Jak masz gaźnik, który da zawsze tyle samo paliwa OBJĘTOŚCIOWO i zapłon który daje iskrę w jednym punkcie i koniec i kropka, czy mu w tych warunkach podasz mieszankę bogatą czy ubogą - różnicę poczujesz.
Też miałem kumpla który tankował na Auchan i mówił że głupi jestem, snuję teorie spiskowe itp. bo on ZAWSZE tankuje na auchan i jest ok. Moja odpowiedź, którą i do Ciebie teraz kieruję, brzmiała tak: zatankuj jeden raz od pustego po korek na innej stacji. Kolega obecnie tankuje na BP.
żuwik ja się zgadzam. Prosty silnik przepali wszystko, nowoczesny już nie bardzo. Np taki diesel peugota/citroena HDI na opale nie pojedzie a merc beczka 20 letni przepali wszystko Po prostu nie doświadczyłem nigdy takich akcji co nie znaczy że jestem zwolennikiem tanich stacji. Tankuje na shell'u "na wszelki wypadek"