Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
III Youngtimer Party
Moderator: Moderatorzy
Cze Benek:)
To jak znowu mnie objedziesz na YT?????
A może zrobimy konkurencje kto wiekszą zaslone dymna zrobi autem???
http://www.capri.pl/image/car/2126/1651/68964
Pozdrawiam:)
To jak znowu mnie objedziesz na YT?????
A może zrobimy konkurencje kto wiekszą zaslone dymna zrobi autem???
http://www.capri.pl/image/car/2126/1651/68964
Pozdrawiam:)
Hehe, postaram się
Renią da się spalić laczka, tylko za lekka jest i ręczny nic nie daje bo tylne koła sie ślizgają na każdej nawierzchni, a o drzewa się opierać nie będę
Że opon i przeniesienia napędu szkoda, nawet nie wspomnę.
Ciekawe czy deszczyk w sobotę spadnie, moglibyście sobie tylnonapędowcami bokiem polatać

Renią da się spalić laczka, tylko za lekka jest i ręczny nic nie daje bo tylne koła sie ślizgają na każdej nawierzchni, a o drzewa się opierać nie będę

Że opon i przeniesienia napędu szkoda, nawet nie wspomnę.
Ciekawe czy deszczyk w sobotę spadnie, moglibyście sobie tylnonapędowcami bokiem polatać

zna ktoś prognozę pogody na jutro? 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co by warna nie dostać to edytuję
Strach się bać co będzie się jutro działo na mokrym torze.
Szkoda, że startując nie można oglądać wszystkich wyczynów konkurencji, bo chętnie bym oblookał jak ponad 150KM z tył napędem sobie będą radzić

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co by warna nie dostać to edytuję

Strach się bać co będzie się jutro działo na mokrym torze.
Szkoda, że startując nie można oglądać wszystkich wyczynów konkurencji, bo chętnie bym oblookał jak ponad 150KM z tył napędem sobie będą radzić

Oraz spalone sprzęgło i piąte 
Edit:
Wrzucam 2 filmiki z tego samego przejazdu Janka i mojego.
Za dużo nie widać, bo z koma, ale zawsze
http://www.youtube.com/watch?v=_wyOb_ZWVWw
http://www.youtube.com/watch?v=WHLpown-mL0
Tutaj czasy poszczególnych prób:

Pytanko otwarte: Jaką moc ma golf I cabrio z silnikiem 1.8?

Edit:
Wrzucam 2 filmiki z tego samego przejazdu Janka i mojego.
Za dużo nie widać, bo z koma, ale zawsze

http://www.youtube.com/watch?v=_wyOb_ZWVWw
http://www.youtube.com/watch?v=WHLpown-mL0
Tutaj czasy poszczególnych prób:

Pytanko otwarte: Jaką moc ma golf I cabrio z silnikiem 1.8?
Podobno 75 koni (gaźnik), 90 (gaźnik), 115 (wtrysk?) albo 130 (16v dohc). Wg. kierowcy siedzi tam "dobrze wyregulowany" 1.8 90 koni (dziwne, bo dymił...). Fakty: widać było,że kierowca jeździć umie, ale żadnych cech Schumachera nie stwierdziłem. Ostatni raz Golfa widziałem na drugim okrążeniu toru, wrażenie było takie, że ja stoję a on jedzie.
Co do nas. Walka była ostra. Gdzieś w połowie dnia Benon stwierdził, że się "nie ściga" z powodu sprzęgła (po zajętym miejscu tego nie widać...
), więc trochę się zdziwiłem, kiedy już pod koniec pierwszego okrążenia na końcu prostej start-meta w lusterku miałem znaczek Renault. Przez kolejne dwa kółka Benon na wspomnianej prostej mnie naciskał, cały czas zresztą gdzieś z tyłu czaiły się Kadetty które także się pokazywały raz w jednym lusterku, raz w drugim. Na trzecim okrążeniu przed pierwszym zakrętem wykonał podręcznikowe wyprzedzanie na dochamowaniu po wewnętrznej, ale było za szybko: Renata wyjechała na zewnętrzną zakrętu a potem elegancko pokazała mi boczne drzwi i zaparkowała na wewnętrznej stronie zakrętu w trawie. Dalej była powtórka z rozrywki: przez pierwszą sekcję toru dobierały się do mnie Kadetty, które w dalszej części trasy gdzieś znikały, na ostatnim okrążeniu przez Kadetty przedarł się Mini. Na "leśnej szykanie" został z tyłu, ale szybko mnie dochodził. Ostatni zakręt i ostatnia prosta... coraz bliżej... już nawet włączyłem kierunkowskaz, żeby pokazać kierowcy, że może mnie wyprzedzać... i meta! Cudem udało się zdobyć drugie miejsce, gdyby wyścig trwał jeszcze kilka sekund... uff.
Co do nas. Walka była ostra. Gdzieś w połowie dnia Benon stwierdził, że się "nie ściga" z powodu sprzęgła (po zajętym miejscu tego nie widać...

Nie wiem co mi sie porobiło ze sprzęgłem, może się tylko przegrzało(jeśli takie coś występuje w przyrodzie).
W każdym razie po dwóch próbach ostrego upalania i całkiem niezłych czasach jak widać,
zaczęło się wyraźnie ślizgać i było coraz gorzej, dlatego nie próbowałem na wet poprawiać czasów, żeby wrócić do domu.
Po ponad godzinnej przerwie, na przejeździe po torze(który nie był wyścigiem
) wszystko wróciło do normy.
Całe szczęście, że mój pawerslajd skończył się tylko zejściem opony z felgi na trawie,
niewiele brakowało a byłby dach.
Postał niesmak, że gdyby sprzęt dopisał mogło by być podium
W każdym razie po dwóch próbach ostrego upalania i całkiem niezłych czasach jak widać,
zaczęło się wyraźnie ślizgać i było coraz gorzej, dlatego nie próbowałem na wet poprawiać czasów, żeby wrócić do domu.
Po ponad godzinnej przerwie, na przejeździe po torze(który nie był wyścigiem

Całe szczęście, że mój pawerslajd skończył się tylko zejściem opony z felgi na trawie,
niewiele brakowało a byłby dach.
Postał niesmak, że gdyby sprzęt dopisał mogło by być podium

Jeste jeszcze inny problem. Impreza fajna, ale parę niedociągnięć było. Biorąc pod uwagę, że trochę ocieram się o środowisko YT, oraz jestem licencjonowanym sędzią sportów motorowych, zrobiliśmy z pilotem listę, co nam się podobało a co nie.
Zoastaliśmy nazwani nudziarzami, marudami a nawet chamami, którzy nie zrozumieli charakteru imprezy, nie mającej nic wspólnego z tymi "chorymi KJSami". Czyli co? Impreza na luzie to nie warto się starać, żeby było lepiej?
Jak to mówią amerykanie: bitch, please.
Zoastaliśmy nazwani nudziarzami, marudami a nawet chamami, którzy nie zrozumieli charakteru imprezy, nie mającej nic wspólnego z tymi "chorymi KJSami". Czyli co? Impreza na luzie to nie warto się starać, żeby było lepiej?
Jak to mówią amerykanie: bitch, please.