Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

problem z uklade, chlodzenia i czujka temp.

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nikos

problem z uklade, chlodzenia i czujka temp.

Post autor: nikos »

po zlozniu i podpieciu silnika (podlaczylem tak jak bylo ) niechce wpoapowac wody do ukladu i robi sie zarabiste cisnienie w zbiorniczku a ta gorna rurka co do chlodnicy idie (ta z zaworkiem ) napelnia sie para wodn. weze nie sa pozaginane, i nie dzial mi wskaznik temp. (w kabinie) ktora czujka za to odp. (gdzie jest?)
Ostatnio zmieniony 19 września 2007, 23:26 przez nikos, łącznie zmieniany 1 raz.
żuwik

Post autor: żuwik »

Nauczysz się tytułować tematy?

Czujnik temp. wody jest od pompy wody w kierunku kabiny, zaraz obok pokrywy zaworów. Nawet jakbyś miał głowicę zakorkowaną powinien pokazywać temperaturę więc raczej nie działa (kable?).

Ciśnienie robi się od razu po rozruchu czy jak się zagrzeje?
shark

Post autor: shark »

a termostat to Ty w dobą stronę włożyłeś ???????? te obiawy tylko to mi do głowy przynoszą
Awatar użytkownika
nikos

hmm termostatow to ja nie wyjmowalem
Awatar użytkownika
nikos

jak sprawdzzic dzialanie pompy wody?
Awatar użytkownika
nikos

ja wyjolem IC, chlodnice i filtr powietrza przesunolem alternant i podciagnolem silnik nic wiecej nie wyjmowalem, podlaczylem tak samo wsadzilem tylko ze teraz neidziala
shark

cos napewno żle podłączyłeś i gdzieś się blokuje, termostat jest w przewodzie górnym chłodnicy , zobacz czy Ci się nie zamknął na stałe
Awatar użytkownika
nikos

w obudowie pompy?
shark

nie w przewodzie, przynajmniej tak miałem w 1,1 a tam jest taka sama pompa i chłodnica tylko że troche grubsza.
Greg205

Post autor: Greg205 »

a układ odpowietrzyłeś dobrze?
zewrzyj kabel czujnika do masy (silnika itp) - powinien pokazać maksa
jeśli nie pokazuje to albo kabel albo wtyczka jest walnieta
jak pokazuje to raczej czujnik padł albo czujnik nie jest zanurzony w wodzie
Awatar użytkownika
nikos

po konsultacjach z sharkiem doszlismy do tego ze uklad nie odpowietrzony a kabelki nie podlaczone (co mnie zdziwilo bo przedtem tez nie byly) wiece jutro/dzis odpowietrze dokladnie i zobzczymy :D
Awatar użytkownika
nikos

[quote="żuwik"]Nauczysz się tytułować tematy?[quote]

sor juz poprawilem i na przyszlosc bede pamietal :D
ODPOWIEDZ