Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Wskaźnik poziomu paliwa

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

żuwik

Wskaźnik poziomu paliwa

Post autor: żuwik »

Wskaźnik sprawiał problemy już dawno - zaniżał poziom paliwa gdy słonko oparło sięna aucie. Teraz już całkiem zwariował i jest to kwestia pływaka, nie kabli. Jak gwałtownie nacisnę na tył wskaźnik lata do góry i na dół (czyli przeciwieństwo zawieszania się).

Jakieś pomysły? Rozebrać? Wymienić? Nigdy tego w rękach nie trzymałem i nie wiem jak jest zbudowane.

Ile kosztuje nówka? Może ma ktoś sprawną używkę?
Awatar użytkownika
76stitch

Post autor: 76stitch »

najlepiej wymienić na inne sprawne
frantic

Post autor: frantic »

mam wskaźnik paliwa z drugich zegarów na części, zobaczę czy działa i jeśli tak to ci dam
Karol

Post autor: Karol »

frantic pisze:mam wskaźnik paliwa z drugich zegarów na części, zobaczę czy działa i jeśli tak to ci dam
chyba o pływak chodzi nie wskaźnik... :-P
żuwik

Dzięki za rady... :lol:

Chodzi o pływak i jakby nie było problemem kupić nowy lub używany to bym miał ;)
Karol

mogę zapytać na szrocie, bo jest 11 gtt na części, może będzie ten sam :P jak chcesz, to napisz, a zapytam ;)
żuwik

W GTT z tego co słyszałem jest jakiś "wypaśny" i mniej ściemnia. Czy spasuje to nie wiem, raczej tak z tego co pamiętam z robót u Rosiczka ;) Przypomnij panu ze szrotu że to jest sam pływak bez pompy, więc niech cena też będzie za sam pływak ;) Jak będziesz wiedział ile to daj znać ;)
Karol

lajtowo, jutro tam będę...
ODPOWIEDZ