Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Uszczelka korka spustowego oleju

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

lodoo
Post autor: lodoo »

wlasnie - tez mnie to ciekawi....
bo napewno nie pod korek spustowy oleju...
kidzio

Post autor: kidzio »

pod miske i pokrywę rozrządu. pod korki nie polecam
Yakkul

Post autor: Yakkul »

Lodoo pisze:nie powiem co mnie bierze jak slysze ze ktos pcha ten pier...ny silikon gdizekolwiek do silnika... wrrrrr
Pchać a posmarować to co innego, mi nie wyłazi bokami :-P nie chciało mi się szukać podkładek. Też nie lubie i często nie stosuję silikonu ale przy korku i pokrywie nawet z nową uszczelką nie było opcji. Co do korka jestem za nową podkładką no ale to przy wymianie oleju ;-) jeszcze trochę

Kto smaruje ten jedzie :-P
żuwik

Post autor: żuwik »

Taaaa, uszczelka pokrywy to kolejny forumowy mit.

Albo ja jestem cudotwórcą i sprawiłem cud że mi nie cieknie.
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

Yakkul pisze:nie wiedzialem że to są groszowe sprawy no i swoją spasowałem na silikon wysokotemp. no ale ważne że trzyma i sucho jest ;-)
hehehe to juz wiem dlaczego mialem silikonem zajebnany calek korek spustowy :P bo ktos tez nie wiedzla :P
lodoo

pod miske to sie zgodze... ale to nie silikon tylko masa uszczelniajaca specjalna o troszke innych wlasciwosciach jak silikon... (nie powoduje korozji metalu)

a co do pokrywy zaworow... sacyzla mi sie w 1,4 C1J - nowa uszczelka zalatwila sprawe...

w 1,7 to samo...
kidzio

Post autor: kidzio »

żuwik pisze:Taaaa, uszczelka pokrywy to kolejny forumowy mit.

Albo ja jestem cudotwórcą i sprawiłem cud że mi nie cieknie.

czytajcie uważnie - pokrywa rozrządu a nie pokrywa zaworów.... no nie jest to to samo

pod pokrywę zaworów nowa uszczelka z reguły załatwia sprawe chyba że ktoś kiedyś coś młotkiem naprawiał...

a co do silikonu to zawsze używam tylko sanitarnego ;-)
lodoo

a no fakt... pomylilo mi sie z tym rozrzadem... :oops:
Yakkul

Post autor: Yakkul »

Fakt faktem z silnikiem najdłużej walczyłem o to żeby był suchy, ostatnio zdębiałem jak mi wziął na 1000km 0,5l oleju okazalo się że uszczelniacz simmering przy kole zamachowym przeciekał było to tylko widoczne po odkręceniu skrzyni no i pod spodem myślałem że to skrzynia ... no ale już jest oki :mrgreen: wymieniony a i silnik suchutki :arrow: bez silikonu :-D :lol:
ODPOWIEDZ