Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
kurde bez zdjęcia konsoli środkowej to sie chyba nie obędzie bo moga sie nie minąć rurki od nagrzewnicy z tym otworem do komory silnika ale zobacz jak nie jest przykręcona na śrubki to powinno sie dać ją wyciągnąć ciasno siedzi bo ostatnio u siebie wyjmowałem
musze cie zmartwic ale masz duzo roboty....
trzeba zdjac deske rozdzielcza w calosci....
i jak zdejmiesz to to pudlo ogrzewania jest na 4 srubach 10 - trzeba je odkrecic...
i nagrzewnica jest na 2 wkretach - wysuwana w bok
kiedys udalo mi sie wyjac nie wyjmujac deski z auta - odczepilem dolne zatrzaski deski i odkrecilem cala gore i na chama ojciec trzymal deske do gory a ja jakos wyszarpalem to pudlo ogrzewania...
wierz mi ze szybciej bedize jak zdejmiesz deske,.... a napewno mniej sie naklniesz i bedize sie wygodniej pracowalo
Tak jak pisze kolega wyżej, na spokojnie i musisz wszystko rozebrać, ja wyciągałem na siłę i połamała się deska, zaczepy. Co prawda mam już przerobioną ale to już inny temat ..
Jak będziesz już wyciągał warto położyć coś na dywanik żeby nie napaprać w środku
Jeszcze jedno pytanko...
Mam nadzieję, że mogę jeździć z odłączoną nagrzewnicą ? (na razie, oczywiście)
Połączyłem 2 przewody dochodzące do niej na krótko
I dzięki serdeczne za rady
jasne że tak, to prawie tak samo jakbyś zamknął zawór (przełączył na panelu na zimne)
z tym ze teraz masz obieg ale to nie ma większego znaczenia dla silnika bo to jest dodatkowy obieg idzie tylko przez pompę a nie przez silnik
najlepiej jest zdjąć deskę
ale da sie bez zdejmowania
ja poluzowałem wszystko
odchyliłem pudło i prawie wyszła ale i tak musiałem rozfrezować otwór w ścianie grodziowaj aby włożyć nową nieuszkadzając jej
puźniej trzeba było zrobić uszczelke z gumy aby nic tam nie wiało i nie ciekło
ja w to nie wierzę... to jest rozwiązanie tymczasowe... za jakiś czas znów będzie ciekło ( jeśli o to Ci chodzi)... najlepiej wymień nagrzewnicę. wiem - masa pracy z tym jest, ale nie bawiłbym się w "środki uszczelniające".
Hmm, a jeśli to nie nagrzewnica, jeno uszczelka pomiędzy nagrzewnicą a tym plastikowym "czymś " co lączy nagrzewcę z rurkami doprowadzającymi płyn ? Założyłem to z powrotem i teraz "sika" do kabiny Uszczelnienie silikonem Może tego sie nie zdejmuje ?
nagrzewnica jest nienaprwawialna i niema tam żadnych uszczelek to plastikowe co widzisz od strony komory silnika to jest już nagrzewnica
wszelkie środki uszczelniające to można w d.. producentom tych świństw wsadzić
zapchasz pompę, kanały w głowicy i chłodnicę a nagrzewnica kosztuje ok 50 zł
jak zdejmiesz cały panel na radio to bedziesz ją widział
i wtedy zacznij kombinowć