Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Wskazania kontrolki awarii hamulcow

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

gufner

Wskazania kontrolki awarii hamulcow

Post autor: gufner »

Witam. Dzis w trasie pojawil sie ciekawy problem :-) Kontrola awarii hamulcow zaczyna mi swiecic jak przyspieszam. Najpierw miga a jak mocniej depne to zacyzna na stale swiecic. Puszcze gaz i gasnie. Nie jest to zwarcie, sprawdzalem na postoju merdajac kablami. W pojemniku na plyn mam okolo polowy. Nie za malo, moze plyn sie odchyla jak depne? Jakies pomysly? Dziekowac i pozdrawiam.
supermonster

Post autor: supermonster »

dobrze szukasz - uzupełnij płyn do MAX. I sprawdź.
Awatar użytkownika
krulyk

Post autor: krulyk »

ale zapala ci się kontrolka od ręcznego
czy taka pomarańczowa od czujnika chamulców po prawej stronie zegarów
jak od ręcznego dolej płynu a jak ta druga pewnie standardowo urwał się przewód od czujnika klocków i zwiera miałem kiedys tak samo zapala się i znika
przewody się urwały do końca i mam z głowy
gufner

Zapala sie ta od recznego. Czyli to moze byc poziom plynu. Mam go polowe, nie sadzilem ze musi byc na maksa.
Co do przewodow od czujnikow dawno ich juz nie mam. Dzieki wielkie. Jutro doleje plynu i dam znak.
Awatar użytkownika
krulyk

Post autor: krulyk »

jak to płyn to luknij na klocki obniża się poziom jak wycieka lub jak sie kończą klocki ja zmieniłem z tyłu i auto mi zaczeło wkońcu chamować.
clio-energy

Post autor: clio-energy »

jezeli plyn ci nie ucieka to lepiej zmien klocki, i wzrośnie ci jego stan a nie dolewaj
lodoo
Post autor: lodoo »

nie ma byc na maksa... masz namalowane kreseczki na pojeminu z boku... i ma byc miedzy nimi ale nie peln pojemnik :-)
gufner

Spoko spoko :-) Tyle jeszcze wiem :-D Jutro jade wymieniac półośke to i załatwie klocki. Zobaczymy co to da :-)
arex2006

Post autor: arex2006 »

miałem to samo. Podczas przyspieszania płyn w zbiorniczku się "przechyla" i wtedy kontrolka świeci.
ODPOWIEDZ