Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witam, mam pytanko czy r5 gTE z roku 1990 iało wspomaganie? Zwątpiłem gdyż nie mogę znaleźć żadnego zbiornika płynu a kierownica chodzi na parkingu jak zabetonowana. Nie jeździłem autami bez wspomagania już 20 lat więc moze tylko mam takie odczucia.
Jest takowe wspomaganie i jak nie ma to czy kierownica chodzi tak ciężko
To mój pierwszy kontakt z tym autkiem. Amortyzatory chyba taż zapomnięli zamontować bo sztywny jak cholerka ale to akurat zaleta
Wspomaganie w tych autach to dosyć rzadka sprawa chyba,że to Baccara.Popatrz na przekładnię kierowniczą w okolicy połączenia z kolumną czy są przewody hydrauliczne jeśli nie to jest bez wspomagania.Na bloku 1,7 można łatwo zabudować całe wspomaganie od Clio I.
Dziękuję za odpowiedź. Jeżeli nie ma wspomagania to kierownica rzeczywiscie chodzi bardzo ciężko?
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze wspomaganiem?
Pozdrawiam
Chodzi lekko. Mam 2 R5 bez wspomagania i kręcenie fajerą jest jak w rowerze.
Generalnie to:
- Zobaczyłbym krzyżaki kolumny kierowniczej i je porządnie zapsikał czymś w stylu WD-40.
- Potem jak by nie pomogło to trzebaby było nasmarować listwę w maglu smarem grafitowym
- Potem jak nie pomoże to łózyska McPhersonów (trzeba zdemontować i rozebrać McPhersony) oraz łożysko w kolumnie kierowniczej.
To pierwsze to coś takiego jak tu z prawej strony. https://www.motoarena24.com/make.asp?t= ... and=MONROE
Nie wiem dokładnie czy to pasuje ale tak na szybko wygooglałem.
Drugie to coś takiego https://zapchasti.lviv.ua/product/7668647695/ - jest pod kierownicą.
Kwestia jeszcze opon, ja osobiście czuję lekką różnicę pomiędzy letnimi oponami 155, a zimowymi 175, ale oczywiście bez przesady. Łożyska i te gumy pod kierownicą to niewielki koszt, łożyska kupowałem poniżej 30 zł a tą gumę chyba za 17 - u mnie w ogóle jej nie było.
witam, pewnie muszę wszystko przesmarować. Autko stało od 2006 wyrejestrowane więc chyba sie zastało. Łożyska amortyzatorów są wymienione.
Dziekuję za pomoc , powalcze,