Moje wyglądają tak:

Moderator: Moderatorzy
O widzisz, dzięki wielkie.rat-med5 pisze:Hej ciężko znaleźć, temat gdzie było rozwiązanie które działało.
http://www.klubrenault5.pl/viewtopic.ph ... ht=#181075
Hamulce ogólnie były dobre przed wymianą korektorów, przód potrafiłem zablokować nawet na asfalcie, teraz nadal przód idzie zablokować, tylko że zdecydowanie wcześniej łapie tył.tommies pisze:Miejsce montażu nie ma większego znaczenia.
A jak przód? Może to wina słabego układu z przodu? Ewentualnie Może coś nie teges z pompą?
Nie wiem czy jest sens takiego kombinowania z korektorem z astry.fragles1994 pisze:Zamontowałem te korektory hamowania z Astry i powiem Wam, że to nie działa u mnie. Za szybko łapie mi tylne hamulce. Jak depne gwałtownie hamulec to tył leci bokiem. Na początku było fajnie, ale potem popadało i zrobiło się niebezpiecznie.
Fakt - zamontowałem je inaczej niż rat-med5, bo nie na pompie, ale na miejscu w którym były oryginalne (tuż przed belką tylną). Nie wydaje mi się żeby to miało jakiś wpływ na prace układu.
Korektory, które zastosowałem to ATE 03.0101-0031.2
Jakieś pomysły?
To lepiej żebyś nie spotkał się z opinią jakiegoś biegłego po kolizji w której ktoś ucierpi to możesz się baardzo mocno zdziwić.jacenty pisze:Tak przy okazji to spotkałem się z opinią diagnosty, że oni nie robią śledztwa czy korektory są na pokładzie czy ich nie ma, po prostu badają zachowanie hamulców na rolkach, różnic itd. Hamulce mają działać i tyle. Więc wniosek z tego jest taki, że korektorów może wogóle nie być.
Około 200 zł.jacenty pisze:ile płaciłeś za nie bo kiedyś cena była spora z tego co pamiętam?
Ciężko, w innym przypadku bym kupił.RYCHO35 pisze:Naprawdę tak ciężko kupić korektor do piątala na ebayu czy czymś innym?
Tak jak wcześniej wspomniałem układ był sprawny do czasu wymiany korektorów.RYCHO35 pisze:Jak już tak bardzo chcesz kombinować to najpierw posprawdzaj czy wszystkie części układu hamulcowego masz w porządku a szczególnie czy przednie zaciski prawidłowo i bez zacięć pracują, czy masz drożne przewody i czy przewody gumowe nie pęcznieją przy hamowaniu.
To nie ten. Mój wygląda tak jak na rysunku w pierwszym poście, czyli nie ma żadnej regulacji na obciążenie tylnej osi.RYCHO35 pisze:https://m.ebay.pl/itm/ORIGINAL-BREMSKRA ... Sw6Pxb6XWI
Rzeczywiście bardzo ciężko.
No chyba że to nie ten.
Skoro moje korektory wyglądają tak samo jak na rysunku z książki o Renault 5 to zakładam że są oryginalne.RYCHO35 pisze:Nie wiedziałem że były w piątkach montowane korektory bez regulacji.
Wszystkie znane mi strony z częściami do piątala pokazują tylko korektory z regulacją. Jesteś pewien że to Twoje rozwiązanie jest oryginalne czy może to już jakaś przeróbka?
Jeśli to oryginał i rzeczywiście nie da się tego kupić to moja rada jest taka żebyś zamontował cylinderki z Twingo. One mają wbudowany korektor.