Wybaczcie, że trochę zaniedbałem - ale naprawdę nie mogłem. Obiecuję jutro uzupełnić resztę.
A P11 - to istotnie superbryka

Miał ją mój znajomy właśnie w wołowatym dieslu. Do dziś ją mile wspomina
[ Dodano: 10 Sierpień 2016, 01:47 ]
3. Prowadzenie samochodu.
Nie będzie to raczej zaskoczenie - jedzie się naprawdę fajnie. Do wyboru mamy kilka trybów jazdy, typu ekologiczny, komfortowy, sportowy itp. Jest też też tryb spersonalizowany, w którym samodzielnie ustawiamy parametry (reakcja na gaz, zmiana biegów, zawieszenie, układ kierowniczy, zawieszenie). Auto z benzynowym silnikiem 1,6 zbiera się całkiem nieźle - szczególnie - w trybie sportowym. Co prawda, od "dołu" idzie trochę niemrawo, ale później jest całkiem OK.
Zużycie paliwa, wg komputera pokładowego, to 8.7 l/100km z Wawy do Miedzianki. Po jeździe na torze w trybie sport wzrosło do 9.7l/100 km.
W trakcie jazdy w środku jest naprawdę cicho. Ale przy większej prędkości, dało się słyszeć szum z okolic panoramicznego dachu.
Nie udało mi się sprawdzić działania aktywnego tempomatu, czy systemu automatycznego parkowania. Za to stabilizacja toru jazdy jest fajna - zbliżając się do osi lub pobocza - słyszysz charakterystyczne "pierdzenie" z tej strony, którą naruszasz. Włączenie kierunkowskazu - wycisza ten dźwięk.
A z systemem 4 control miałem styczność po raz pierwszy. Nie potrafię się o nim wypowiedzieć
Podsumowanie

- będzie jutro, jak mnie szlag nie trafi
[ Dodano: 12 Sierpień 2016, 16:15 ]
No dobra.. To na koniec:
Auto naprawdę robi wrażenie: Jest nowoczesne, jeździ się przyjemnie i jest bardzo wygodne.
Ale obiektywnie na nie patrząc - osobiście uważam, że - ten samochód jest trochę "ni pies, ni wydra". Nazywać go chyba należy jako"crossover", czyli auto dla japiszonów, które nie ma ani właściwości terenowych, ani sportowych i nie jest pojemnym "kombiakiem". Uważam, że poprzednie wersje espaca są o wiele bardziej funkcjonalne i przede wszystkim pojemniejsze.
Gdybym znalazł się w sytuacji, że mam do wydania ca. 200 tys zł na nowe auto, to raczej na pewno tego modelu nie brałbym pod uwagę. Tyle.
I przypominam: Gdyby pojawiły się jakieś pytania - chętnie spróbuję odpowiedzieć