Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Homologacja FIA
Moderator: Moderatorzy
Oficjalna książka homologacji FIA, jest niezbędna w orginale aby przejść badanie kontrolne 1 w każdym rajdzie. Więc trzeba ją zamówić w PZMocie, na ich stronie www.pzm.pl w dziale sport samochodowy jest instrukcja jak to zrobić i linki do stron FIA z numerami homologacji. Koszt 200 zł. Do Clio też jest kilka homologacji. Ja zamówiłem do GTT gr A, z wszystkimi późniejszymi dodatkami (kolejne modyfikacje aż do 1991, w sumie 15 modyfikacji od 1985 r). Jak przyślą do mogę się podzielić. Co tam będzie- po francusku oczwiście - wszytko co można zrobić z tym autem aby spełniał wymogi FIA, zarówno w silniku, zawieszeniu jak i karoserii. Dla kogoś kto myśli o rajdach lub wyścigach górskich (klasa historyczna w mistrzostwach polski) jest to niezbędne, dla tych którzy chcą zrobić mocne, fajne auto dla siebie - raczej rzecz bezużyteczna - zawiera za dużo restrykcji.
apropo - nawet nie zdawałem sobie sprawy ile dziwacznych renówek firma homolgowała do rajdów - na liście nieaktualnych (historycznych) homolgacji
apropo - nawet nie zdawałem sobie sprawy ile dziwacznych renówek firma homolgowała do rajdów - na liście nieaktualnych (historycznych) homolgacji
GTT pisze:Kabar właśnie mi przesłął myślę że nie bedzie miał nic przeciwko temu że go wrzuce tutaj i kto będzie potrzebował to ściągnie http://www.vangelion.pl/r5.zip
nie dziala

sa na moim chomiku
http://chomikuj.pl/wasq172
manuel_de_reparationC405coupe.pdf
Preparation groupe N.pdf
Catalogue_GrA_GTT.pdf
http://chomikuj.pl/wasq172
manuel_de_reparationC405coupe.pdf
Preparation groupe N.pdf
Catalogue_GrA_GTT.pdf