Od niedawna zostałem posiadaczem Renault 5 1.1 z 1989, samochód naprawdę mnie cieszy i nie spodziewałem się że jazda nim jest taka fajna

1. Nie włącza się wentylator chłodnicy- czytałem żeby wentylator pracował to musi być włączony zapłon, to też mam, podpoiłem wentylator na krótko i ruszył, ale co może być, bo nie chciałbym się zagotować w korku.
2.Cały czas mam ciepły nawiew, nie ważna jaką temperaturę ustawię i głównie dmucha na nogi, jak próbuję przestawić np. na szybę to nic się nie zmienia.
3.Kolejną niedogodnością jest to że przycisk do świateł awaryjnych nie chcę się załączyć, żeby paliły się światła awaryjne musiałbym je cały czas trzymać ale to chyba trochę mija się z celem.
4.Jak jechałem samochodem na rezerwie to strzałka stanu paliwa zeszła poniżej oznaczeń, natomiast jak zatankowałem do pełna to strzałka nie uzyskała maksymalnej wartości.
5.Nie działa podgrzewanie tylnej szyby, klikam przycisk i nic się nie zapala ani nie działa (wiem że w lato to praktycznie zbędne, ale fajnie się przygotować na to

6. Dosyć mnie irytuję że za każdym razem jak gaszę silnik to muszę od nowa ustawiać stację radiową mimo tego że kazałem mu zapamiętać, to może być wina radia czy podłączenia (radio grundig, będę planować je zmieniać ale fajnie było by wiedzieć co może być nie tak)
To chyba wszystkie usterki puki co, bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź i pomoc w ich rozwiązaniu, przede wszystkim mi zależy na tym wiatraku chłodnicy, bo nie chce zagotować silnika.
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam