Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Biały dymek i mgiełka

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Krzysiek92

Biały dymek i mgiełka

Post autor: Krzysiek92 »

Witam dzisiaj rano odpaliłem renia i jazda na przegląd (udało się) ale z rury wydobywa sie biały dymek z takim dziwnym zapachem, diagnosta mówi żeby na regulacje pojechać albo woda w paliwie może być, płynu nie ubywa, o co może chodzić?? Dodam że występuje tylko po rozgrzaniu
dredzioch1

Post autor: dredzioch1 »

Miałem tak w Granadzie. Głowica miała mikropęknięcie. Płynu ubywało bardzo mało, ale wystarczało na robienie białej zasłony:) Auto normalnie jeździło i ubywało może 100ml na 500km.
Krzysiek92

głowica robiona miesiąc temu była sprawdzana itp itd a płynu nawet kropelki nie ubywa, a woda w paliwie może mieć coś do tego??
dredzioch1

Może mieć. Auta na gazie też robią więcej białego dymu:) Czy ten dymek szybko znika czy wolniej i unosi się powoli? Jeśli pierwsze to para wodna, jeśli drugie to lipa.
Krzysiek92

dredzioch1 pisze: Auta na gazie też robią więcej białego dymu:)
Ok ale nie przy 15 stopniach na plus :) wypada z rury i unosi się ku górze i znika
dredzioch1

Dużo jeździsz? Poza wodą w paliwie może być jeszcze woda w wydechach jakimś cudem. wlej do baku 0,5 dykty (denaturat) i po prostu jeździj i obserwuj. Przydała by się też jakaś trasa z 200km żeby porządnie auto przepałować. Wsoła to przed Radomiem? Jeśli tak to do Wawy i z powrotem z gazem w podłodze:)
Krzysiek92

HAHA tak przed Radomiem no z pedałem w podłodze to ciężko bo szybka Alfa kursuje i nagrywa, jeżdżone jest mało ok 25-30 km dziennie, teraz wyjeżdzam wache do końca(nie dużo już zostało) i zaleje V POWER na SHEELU, Tylko dziwne bo i na gazie i na ben tak samo kopci, i tylko jak się rozgrzeje, na zimnym nic
Awatar użytkownika
djmonkey

Post autor: djmonkey »

no to na 50% coś zrąbane przy zakładaniu głowicy sam montowałeś ? .
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników

Tylko Renault
Krzysiek92

Głowica robiona w warsztacie, a jeszcze dodam że na ciepłym pedał w podłogę a z rury jak z fontanny taka mżawka czy coś :) A co można zwalić przy montażu głowicy?? uszczelka dobrze założona, śruby za kolejnością i z odpowiednią siłą

[ Dodano: 16 Kwiecień 2013, 18:32 ]
Problem rozwiązany, przegoniłem parę km tak 160-170 i dymienie ustało, odrazu inna praca silnika ( dzięki dredzioch za pomysł aby przegonić) pewnie woda się zebrala po zimie w tłumikach
ODPOWIEDZ