Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
moja renia niechce odpalać
Moderator: Moderatorzy
moja renia niechce odpalać
Witam .
mam problem moja renia trudno odpala tak na benzynie jak i na LPG .
Wymieniłem wszystkie kable wysokiego napięcia ,przerywacz,cewkę,zapłonową
chwilę paliła bez zarzutów ,teraz jak jest zimna to mam problem z odpaleniem.
Może ktoś doradzi co zrobić z tym problemem.
A może to wina aparatu zapłonowego .
mam problem moja renia trudno odpala tak na benzynie jak i na LPG .
Wymieniłem wszystkie kable wysokiego napięcia ,przerywacz,cewkę,zapłonową
chwilę paliła bez zarzutów ,teraz jak jest zimna to mam problem z odpaleniem.
Może ktoś doradzi co zrobić z tym problemem.
A może to wina aparatu zapłonowego .
-
-
pytałem po sklepach ale nie mają takiej tulejki.Sklepowy poradził ze jak się nie znam na naprawie aparatu to żebym się za to nie zabierał bo narobię sobie kłopotów, i lepiej będzie dla mnie ja kupię od kogoś taki używany aparat zapłonowy i wymienię, a pużniej mogę się bawić tym wymontowanym aparatem.Dlatego jak by ktoś miał taki aparat to chętnie kupię, dane aparatu są podane wczśniej w moich tematach.
-
Zastanawia mnie skąd pomysł, żeby pytać o to w sklepach. Tulejki aparatu nigdy nie występowały jako części zamienne i to nie tylko w Renault, lecz we wszystkich autach.
Kup inny aparat, a potem w ramach relaksu przy piwku możesz spróbować naprawić stary. Tu schemat jak mniej więcej powinno to się dziać (autor to mój kolega, a w zasadzie mentor jeśli chodzi o silniki):
http://www.garazmarcina.waw.pl/am_cou_taunus/009.html
http://www.garazmarcina.waw.pl/am_cou_taunus/010.html
Polecam też inne stronki z Garażu Marcina.
Kup inny aparat, a potem w ramach relaksu przy piwku możesz spróbować naprawić stary. Tu schemat jak mniej więcej powinno to się dziać (autor to mój kolega, a w zasadzie mentor jeśli chodzi o silniki):
http://www.garazmarcina.waw.pl/am_cou_taunus/009.html
http://www.garazmarcina.waw.pl/am_cou_taunus/010.html
Polecam też inne stronki z Garażu Marcina.
mylisz sie, kiedyś można było kupić różne dziwne części i zestawy naprawcze, mało tego były (choć u nas rzadko) wyspecjalizowane sklepy, no ale Ty miałeś wtedy może z 5 latekdredzioch1 pisze:Zastanawia mnie skąd pomysł, żeby pytać o to w sklepach. Tulejki aparatu nigdy nie występowały jako części zamienne i to nie tylko w Renault, lecz we wszystkich autach