Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
z remontem pospiechu niema bo kilka spraw jest do ogarniecia wczesniej ale poszukuje do niego silnika:
na pewno pasowały zespół napędowy Dacii, R18, Fuego, prawdopodobnie od starszych modeli R21- warunkiem jest silnik umieszczony podłużnie.
Jeśli macie coś takiego gdzieś głęboko w garazu lub wiecie kto może miec prosze o kontakt
Konrad K_2 pisze:nie lubie kolorystyki gordini - chce go max oryginał - zolte tablice itd
jak chcesz max orginał to musisz dokładnie wiedzieć jaki tam był silnik bo podpasować można sporo od 1.3 i 1.4 z daci, r5, r5 alpine, 1.6, 1650, 2.0 i 2.0 turbo z r18 i fuego.
Jak nie wiesz jaki tam był silnik to napisz pierwsze pięć znaków z numeru nadwozia to postaram się poszukać.
A swoją drogą to niedwno był na allegro taki samochód bodajrze czerwony i gościu chyba sam nie wiedział co sprzedaje bo silnik był tam z gordini
A jak blacharka? Generalnie to za mocne to te renie nie były. Jak gadałem z gościem na Auto Nostalgii to wspominał jak miał R17 i go wyprzedził fiat 128 sport z 1.3 i zaraz go sprzedał. Do tego pływające zawieszenie. Typowa bulwarówka co lepiej wygląda niż jeździ. Słuszna koncepcja z Max oryginałem, moja ulubiona ale wtedy silnik musi być przynajmniej zbliżony do oryginału. Poza tym jakby ci się udało wsadzić jakieś Turbo to pamiętaj że to jeszcze musi się zatrzymać
P.S.
Jak tapicerka, bo kiedyś widziałem tył na jakiejś fotce i wyglądał przekozacko.
a z silnikiem który najbardziej cie interesi 807-12 to chyba trzeba to włożyć między bajki-wtrysk benzyny to rzadkość no i ewentualna regeneracja pompy byłaby chyba droga jeśli wogóle wykonalna
natomiast 810-05 to poprostu silnik z dacii, z tym nie powinieneś mieć problemu, wystarczy odwiedzić okoliczne szroty