Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

mechanizm wycieraczek - awaria

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

glock

mechanizm wycieraczek - awaria

Post autor: glock »

Czesc:)

Wczoraj zauwazylem problem z mechanizmem dzialania wycieraczek :)
Sam silniczek dziala OK, jednak przy wylaczeniu wycieraczek nie dojezdzaja do polozenia spoczynkowego, tylko zatrzymuja sie w tym momencie gdy je wylacze :/

Tak samo jest przy pracy ciaglej jak i przy pojedynczym machnięciu ( dźwignia lekko w góre)

Co moze byc przyczyną i w jaki sposob jest realizowany powrót wycieraczek w odpowiednie miejsce?

i przy okazji jeszcze jedno pytanie zeby nie zaśmiecać: co zrobic z niemilosiernie glosno dziajacym nawiewem? (próbowalem smarowac, nie pomoglo)
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Wymień bezpiecznik- tak dziwnie się to objawia :)

A na hałasujący wentylator dmuchawy jest tylko jedno rozwiązanie - wymienić na model "ślimakowy". Przy okazji eliminuje problem wpadania zeschłych liści i innego szajsu.

Obrazek

Poszukaj głównie w Rapidach bo w R5 występował sporadycznie. I dobra rada - wkłada się go w połówkach - całość od razu nie wchodzi
glock

tommies pisze:Wymień bezpiecznik- tak dziwnie się to objawia :)
Rzeczywiscie pomoglo :)
dzięki Tommies :)
temat mozna zamknąć
mar244

Post autor: mar244 »

tommies pisze:Poszukaj głównie w Rapidach bo w R5 występował sporadycznie. I dobra rada - wkłada się go w połówkach - całość od razu nie wchodzi
a to w ogóle się zmieści do piątki, bo patrząc po zdjęciach to wygląda tak jak by wystawało z 20cm ponad maskę O.o, ma ktoś może fotografie zamontowanej tej dmuchawy od rapida?

Obrazek
Awatar użytkownika
tommies

Obrazek

jest na to osłona, ale jakoś foty z osłoną nie mam. A pasować musi bo to seryjne w R5 tyle że albo na zamówienie albo na wybrane rynki. Na pewno zawsze w wersji z klimatyzacją.
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

ależ się błyszczy ten silniczek ;)
wsmpw

Post autor: wsmpw »

kabarzasty
qbica1988

Post autor: qbica1988 »

a seryjny wiatrak wtedy wywalamy? lewarek sie miesci w swoje orginalne miejsce?
Awatar użytkownika
tommies

To też jest seryjny wiatrak :)
Tak, te białe charczące gówno do wywalenia. Podnośnik zostaje.
qbica1988

Post autor: qbica1988 »

tommies pisze:Tak, te białe charczące gówno do wywalenia
ja mam czarne :D
dzieki ;)
glock

tommies pisze:Tak, te białe charczące gówno do wywalenia.
haha :D sam bym tego lepiej nie nazwał :P
ODPOWIEDZ