Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Żółte lampy.
Moderator: Moderatorzy
- VivaxFalciparum
- VivaxFalciparum
Mój Renuar, jako, że był kiedys pojazdem typu van (woził pizze po Paryżudjmonkey pisze:w maluchu z tyłu pasów nie miałem

A u mnie do czerwonych kółek i szacha na dachuVivaxFalciparum pisze:Na mojej czerwonej 5 też by mi pasowały. : |

http://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok, ... rawie.html
Wygląda na to że tym razem znów prawo chce zadziałać wstecz. Pewnie za jakiś czas wróci normalność tego przepisu. Siedzą matołki w różnych komisjach i dumają coby tu naknocić aby było widać choćby pozory ich pracy. A jak już coś wymyślą, to na płacz się zbiera...
Kilka lat temu było tak z autami ciężarowymi w tym z "kratką". Jakieś mądre głowy w ministerstwie finansów tak wydumały wzorek do odliczeń że np. Seicento VAN się łapał, ale niektóre dostawczaki z przedłużaną kabiną już nie, pomimo że takiego Seiczentona na tą pakę mogły by włożyć.
Nie liczyła się homologacja tylko "wzorek"
Oczywiście przepis zaskarżono i musieli się z tego wycofać po przegrali.
Później można było ubiegać się o zwrot VAT, ale co było z tym zachodu i wiele osób to olało w tym i ja, a nasze władze zarobiły ciężkie miliony.
Wygląda na to że tym razem znów prawo chce zadziałać wstecz. Pewnie za jakiś czas wróci normalność tego przepisu. Siedzą matołki w różnych komisjach i dumają coby tu naknocić aby było widać choćby pozory ich pracy. A jak już coś wymyślą, to na płacz się zbiera...
Kilka lat temu było tak z autami ciężarowymi w tym z "kratką". Jakieś mądre głowy w ministerstwie finansów tak wydumały wzorek do odliczeń że np. Seicento VAN się łapał, ale niektóre dostawczaki z przedłużaną kabiną już nie, pomimo że takiego Seiczentona na tą pakę mogły by włożyć.
Nie liczyła się homologacja tylko "wzorek"
Oczywiście przepis zaskarżono i musieli się z tego wycofać po przegrali.
Później można było ubiegać się o zwrot VAT, ale co było z tym zachodu i wiele osób to olało w tym i ja, a nasze władze zarobiły ciężkie miliony.
Z tego co kojarze to jeśli samochód nie był fabrycznie wyposażony w pasy z tyłu to nie ma obowiązku go doposażać tymbardziej że nie zawsze konstrukcja pojazdu na to pozwala a zrobione byle jak mogłoby bardziej zaszkodzić niż pomóc.glock pisze:Mój Renuar, jako, że był kiedys pojazdem typu van (woził pizze po Paryżu ) też nie ma pasów z tyłu do tej pory i jak narazie (odpukać!!) przeglądy przechodzi, przy kontrolach też nie ma przypału
Znam przypadki gdzie samochody nie posiadają nawet z przodu pasów i są dopuszczone do ruchu-coprawda są to pojazdy zabytkowe.
Nie wiem czy coś zmieniło się w tej kwestii w tym roku ale jeszcze w zeszłym roku nie było z tym problemów.
- VivaxFalciparum