Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Dziwny zapach z nawiewu
Moderator: Moderatorzy
podepnę się po temat, jak włączę grzanie to też śmierdzi, jakby spalinami lub konserwacją (w każdym razie zapach pochodzi z zewnątrz), nagrzewnica wymieniona na nową valeo dość niedawno więc to odpada, nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się że powietrze do dmuchawy jest zasysane przez profile w masce sprzed chłodnicy a że profile są zakonserwowane to stąd ten smród... tylko dziwnym trafem tylko nagrzane powietrze śmierdzi, zimne jest neutralne, spróbuję zadziałać jakimś specjalnym sprayem do czyszczenia nawiewów ale może ktoś zna lepszy sposób...?
do dmuchawy powietrze z podszybia to wiem, ale podszybie jest puszką, jak się zamknie maskę to jedyna droga jaką powietrze może się tam dostać to kanały w profilach w masce... tak przynajmniej mi się wydaje z obserwacji, ogólnie to myślałem czy nie wstawić jakiegoś wlotu powietrza małego (nie ordynarnego) doprowadzającego powietrze do podszybia (jedynym mankamentem jest to, w jaki sposób odprowadzić wodę, która będzie wtedy miała tam swobodny dostęp... 

za mało patrzyłeś... do podszybia jest swobodny dostęp pod krawędzią maski - na rynience pod przednią szybą nie ma uszczelki tylko gumowa osłona krawędzi i jest tam szpara za kilka cm. Jeśli nie ma - powinna być. Uszczelka komory silnika (maski) jest na grodzi.
Odpływy z podszybia są z 2 stron - możesz śmiało wlać wiadro wody
Odpływy z podszybia są z 2 stron - możesz śmiało wlać wiadro wody