Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
RYCHO35 pisze:Co do spalania to przy normalnej jeździe nie ma większych różnic a czasem może nawet spaść przy umiejętnej jeździe.
No wiesz ja jezdze delikatnie i max do 2.5 tys i tak spalanie nie spadnie ponizej 12l wiec duzo daje za paliwo jeszcze jakby to mialo ze 150KM to rozumiem
[ Dodano: 7 Lipiec 2011, 13:26 ]
RYCHO weber 32 drt 20/101
Odnotowałem dzisiaj spalanie 20/100 cos pieknego
[ Dodano: 7 Lipiec 2011, 13:41 ]
A wlasnie RYCHO ten przewod co mialem zaslepiony to mowiles ze gdzies za filter ma wchodzic? I pytanie takie czy on ma wchodzic od spodu w obudowe filtra?? bo jest taki cycek na wezyk nie mowie o odmie
[ Dodano: 7 Lipiec 2011, 13:44 ]
Dj Monkey nie mam LPG
jaki masz przebieg ? ja we wtorek robiłem kapitałkę przy 250tys i przy rozbieraniu silnika uszczelka między kolektorami oraz ta pod ta blachą nierdzewną były w stanie agonalnym.
Kup uszczelkę między kolektory oraz specjalny papier do robienia uszczelek, wymień i dorób sobie te 3 uszczelki pod gaźnik i dopiero reguluj dodatkowo możesz sprawdzić czy wąż od serwa nie jest pęknięty przy kolektorze ssącym. koszt uszczelki i papieru to ok 20zł.
czas wymiany 30-40min klucze 10 12 i 13.
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
wader600 pisze:Gaznik rozebralem przeczyscilem zmniejszylem poziom paliwa w komorach plywaka bo bylo na maxa ale dalej sie nie zmienilo...
a na jakie wartości i w jaki sposób ustawiłeś poziom paliwa?
jesteś pewny że prawidłowo wyregulowałeś gaźnik?
a sprawdzałeś jak wyglądają elektrody świec?
[ Dodano: 9 Lipiec 2011, 00:12 ]
I jeszcze jedno-gaźniki drt powinny chodzić na biegu jałowym w zakresie 625-725 obr./min (w zależności od wersji i modelu auta).
Jeśli masz większe to już na bank odsłaniają się otwory przejściowe i wtedy możesz sobie regulować do usranej...
Przebieg 200 tys z hakiem tak wlasnie sie zastanawialem zeby sparwdzic uszczelke pod kolektorem... Co do regulacji poziomu nie ustawialem tego na dane wartosci bo nie znalazlem tego ale zmniejszylem bo bylo na maxa a w jaki sposob ta blaszke co opiera sie o ten zaworek to podgialem ..... Elektrody swiec sa ok... Jutro to rozbiore bo nigdzie nie bede jezdzil takze wszystko jeszcze raz na spokojnie i bardziej dokladniej.....
[ Dodano: 9 Lipiec 2011, 00:47 ]
Oboty mam 800 dlatego poniewaz tak jak juz pisalem szarpie ale nie chodzi o to ze faluja obroty czy cos tylko chyba poduszki albo tak jak pisal unikorn ze zawory.... Waz od serwa wymieniany niedawno
miałeś odczytać dokładny symbol gaźnika i znalazłbym może te dane ale dla większości drt to było 8mm i skok pływaka 13mm. Sciągasz pokrywe, ustawiasz ją sobie w pozycji pionowej tak żeby oś pływaka była skierowana ku górze i podginasz ten języczek tak żeby odległość pływaka od pokrywy z uszczelką wynosiła 8mm, możesz do tego celu użyć wiertła 8mm. Potem pokrywa poziomo tak żeby skok pływaka był 13mm, czyli 21 mm od pokrywy (8mm+13mm=21), regulujesz to drugą blaszką.. Pierwszy raz się spotkałem żeby ktoś ustawiał pozim paliwa bez znajomości choćby w przybliżeniu konkretnych wartości. Sorki ale to dla mnie trochę głupie i bezsensowne.
Po regulacji tego poziomu, REGULACJI ZAWORÓW (jeśli tego nie zrobiłeś), i skontrolowaniu ukł. zapłonowego mozesz brać się za reg. gaźnika. W innym przypadku regulacja jest bezcelowa i cała robota na darmo.
Oprócz uszczelek (tak jak pisał djmonkey) sprawdź czy poprostu paliwo gdzięs Ci nie spieprza.