Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Lakierowanie podkład pistolety
Moderator: Moderatorzy
punktak to świetny pomysł... że też wcześniej nie pomyślałem... thx!
co do problemów z rozruchem na zimno - mój pierdzielnik mały też tak ma... w zimie była tragedia
zawsze musiałem spuścić mu powietrze i wtedy już jakoś startował... hehehe
chińszczyzna cholerna... ale i tak lepsza jak sprej
dobra to jutro poprawka numeru i psikanie rozcieńczonym podkładem
[ Dodano: 15 Kwiecień 2011, 22:12 ]
wątek poboczny z SB:
[Dzisiaj 21:10] Jackal: Czy chlorokauczuk śnieżki jest coś warty ? Bo patrze właśnie na allegro i tylko śnieżki jest ; )
x e [Dzisiaj 21:19] carmaker: ja mam spód auta śnieżką zrobiony niewiem narazie stoi 4 tygdnie pod chmurką
x e [Dzisiaj 21:31] lodoo: chlorokauczuk chyba z definicji jest do bani
jaki by nie był... lepiej dobry podkład i baran na bazie poliuretanowej, a nie bitumicznej... np APP ma zajebisty stosunek jakość/cena
x e [Dzisiaj 21:32] lodoo: do niedawan też myslałem, że chlorokauczuk jest wypas
niestety.....
x e [Dzisiaj 21:33] lodoo: opinie z forów lakierniczych, a nie moje - miałęm robić chlorokauczuk w nadkolach, ale będzie APP na ocynku
x e [Dzisiaj 21:33] kabar: ocynkujesz nadwozie?
x e [Dzisiaj 21:39] Jackal: ja myślałem o cynkowaniu bo mam może z 2-3 km od domu ocynkownie, ale za dużo pieprzenia narazie z tym... Więc jak lepiej ? reaktywny, podkłąd akrylowy, i baranek ten poliuretanowy ?
x e [Dzisiaj 21:43] carmaker: chlorokauczuk jest rozwiązaniem budżetowym u mnie tylko dla walorów wyglądowych jest podkład masy i baran a chlorokauczuk dla walorów estetycznych
x e [Dzisiaj 21:44] carmaker: ide na kieliszek zdrowie piątaków i wasze panowie
x e [Dzisiaj 21:55] lodoo: ocynk w spreju
kupiłem 2 to co mają się zmarnować? blacha już porządnie cortaninem zrobiona...
x e [Dzisiaj 21:55] lodoo: nie wieeeeem
x e [Dzisiaj 21:56] lodoo: chooyowe rozwiązanie trochę w sumie...
x e [Dzisiaj 21:56] lodoo: może jakiś podkład na to zamiast ocynku i baran
x e [Dzisiaj 21:56] lodoo: zobaczyę
x e [Dzisiaj 22:04] -=wasq=-: tylko ocynk w szpaju ma wade benzyna ekstrakcyjna schodzi
x e [Dzisiaj 22:07] lodoo: ojojojjjj
x e [Dzisiaj 22:07] tommies: moim zdaniem cortanin czy podobny sie nie sprawdza - jedynie jako wytrawiacz tego co nie można dojść dremelem i do żywego dotrzeć
x e [Dzisiaj 22:07] lodoo: sprzedam 2 puszki ocynku w spraju boll:-P
x e [Dzisiaj 22:08] lodoo: a moim zdaniem świetnie się sprawdza
tylko MUSI wyschnąć całkowicie przed kłądzeniem na niego czegokolwiek...
x e [Dzisiaj 22:10] lodoo: schnięcie w dniach, nie w godzinach... potem zmywnaie wodą i nitro... to co nie zejdzie już nigdy nie odpuści
no i cortanin sam w sobie nie jest zabezpieczeniem... nie wolno go zostawić nieprzykrytego
x e [Dzisiaj 22:11] lodoo: dobra - jest temat o lakierowaniu itd...
kontynuujmy tam... już przenoszę treść stąd...
[ Dodano: 15 Kwiecień 2011, 22:25 ]
x e [Dzisiaj 22:18] carmaker: ja nie uznaje cortaninu szczota druciana na fleksa a pózniej reaktywny albo wytrawianie i cyna dla cierpliwych... dobry podkład i tyle
x e [Dzisiaj 22:19] carmaker: chyba że robisz auto na następne 20 lat ale tyle to fabryka na ocynk nie daje...
co do problemów z rozruchem na zimno - mój pierdzielnik mały też tak ma... w zimie była tragedia

chińszczyzna cholerna... ale i tak lepsza jak sprej

dobra to jutro poprawka numeru i psikanie rozcieńczonym podkładem

[ Dodano: 15 Kwiecień 2011, 22:12 ]
wątek poboczny z SB:
[Dzisiaj 21:10] Jackal: Czy chlorokauczuk śnieżki jest coś warty ? Bo patrze właśnie na allegro i tylko śnieżki jest ; )
x e [Dzisiaj 21:19] carmaker: ja mam spód auta śnieżką zrobiony niewiem narazie stoi 4 tygdnie pod chmurką
x e [Dzisiaj 21:31] lodoo: chlorokauczuk chyba z definicji jest do bani

x e [Dzisiaj 21:32] lodoo: do niedawan też myslałem, że chlorokauczuk jest wypas

x e [Dzisiaj 21:33] lodoo: opinie z forów lakierniczych, a nie moje - miałęm robić chlorokauczuk w nadkolach, ale będzie APP na ocynku
x e [Dzisiaj 21:33] kabar: ocynkujesz nadwozie?
x e [Dzisiaj 21:39] Jackal: ja myślałem o cynkowaniu bo mam może z 2-3 km od domu ocynkownie, ale za dużo pieprzenia narazie z tym... Więc jak lepiej ? reaktywny, podkłąd akrylowy, i baranek ten poliuretanowy ?
x e [Dzisiaj 21:43] carmaker: chlorokauczuk jest rozwiązaniem budżetowym u mnie tylko dla walorów wyglądowych jest podkład masy i baran a chlorokauczuk dla walorów estetycznych
x e [Dzisiaj 21:44] carmaker: ide na kieliszek zdrowie piątaków i wasze panowie
x e [Dzisiaj 21:55] lodoo: ocynk w spreju

x e [Dzisiaj 21:55] lodoo: nie wieeeeem
x e [Dzisiaj 21:56] lodoo: chooyowe rozwiązanie trochę w sumie...
x e [Dzisiaj 21:56] lodoo: może jakiś podkład na to zamiast ocynku i baran
x e [Dzisiaj 21:56] lodoo: zobaczyę

x e [Dzisiaj 22:04] -=wasq=-: tylko ocynk w szpaju ma wade benzyna ekstrakcyjna schodzi

x e [Dzisiaj 22:07] lodoo: ojojojjjj
x e [Dzisiaj 22:07] tommies: moim zdaniem cortanin czy podobny sie nie sprawdza - jedynie jako wytrawiacz tego co nie można dojść dremelem i do żywego dotrzeć
x e [Dzisiaj 22:07] lodoo: sprzedam 2 puszki ocynku w spraju boll:-P
x e [Dzisiaj 22:08] lodoo: a moim zdaniem świetnie się sprawdza

x e [Dzisiaj 22:10] lodoo: schnięcie w dniach, nie w godzinach... potem zmywnaie wodą i nitro... to co nie zejdzie już nigdy nie odpuści

x e [Dzisiaj 22:11] lodoo: dobra - jest temat o lakierowaniu itd...

[ Dodano: 15 Kwiecień 2011, 22:25 ]
x e [Dzisiaj 22:18] carmaker: ja nie uznaje cortaninu szczota druciana na fleksa a pózniej reaktywny albo wytrawianie i cyna dla cierpliwych... dobry podkład i tyle
x e [Dzisiaj 22:19] carmaker: chyba że robisz auto na następne 20 lat ale tyle to fabryka na ocynk nie daje...
jest jak mówisz, dlatego cortanin BEZWZGLĘDNIE trzeba zmyć po zareagowaniu... czyli jak zrobi się fioletowy i matowy... z miejsc "chorych" nie zlezie do końca, ze zdrowej blachy się zmyje... i po wyschnięciu i pokryciu będzie cacy
ale jak się zapsika niezaschnięty albo niezmyty to wpierdala blachę od środka
no i z reguły 1 warstwa nie wystarcza... no trzeba większą rdzę oczywiście usunąć i dokładnie odtłuścić element i nie będzie problemów
cortanin nie nadaje się na "szybkie" prace - w takim wypadku może tylko zaszkodzić...

No więc co w końcu jest lepsze ?
Oliva polecona przez Lodzia ... http://allegro.pl/oliva-podklad-epirust ... 37276.html
czy
reaktywny polecony przez Wasq http://allegro.pl/podklad-na-rdze-reakt ... 14399.html
?
Oliva polecona przez Lodzia ... http://allegro.pl/oliva-podklad-epirust ... 37276.html
czy
reaktywny polecony przez Wasq http://allegro.pl/podklad-na-rdze-reakt ... 14399.html
?