Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

przykra sprawa

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

Sylwó¶
Post autor: Sylwó¶ »

ciąg dalszy :lol:
dziś odbyła się rozprawa,świadkowie(policjanci) się nie stawili,nie przyznałem się do zarzuconego mi wykroczenia,kolejna rozprawa 23 marca ,sędzina zażyczyła sobie na następna rozprawę żeby wezwać świadków i szkic sytuacyjny drogi z oznakowaniem poziomym i pionowym na jezdni na dzień w którym rzekomo dokonałem wykroczenia drogowego który ma wykonać dla niej komenda policji w lublinie :lol:
p.s jak nie stawia się świadkowie na następna rozprawę to poproszę o ich doprowadzenie albo o uniewinnienie mnie :lol:
karo3003

Post autor: karo3003 »

nie stawili się... patrzcie jacy zapracowani :okok:
michal969

Post autor: michal969 »

moze specjalnie nabijaja koszta sprawy?? dziady !! mnie meganka (niby) nagrali i nie przyjolem mandatu bo nie chcieli pokazac nagrania i juz 2 rok minol i nic :)
Sylwó¶

ciąg dalszy
po raz drugi świadkowie się nie stawili ,i nie dostarczono szkicu sytuacyjnego drogi ,kolejna rozprawa 20 kwietnia
michal969

Post autor: michal969 »

ciekawa sprawa wsumie powinno to byc na Twoja kozysc ze sie nie stawili ale z psiarnia to nie wiadomo :mysli:
karo3003

Post autor: karo3003 »

żeby się tylko nie okazało że każde takie odroczenie kosztuje kupę kasy, którą Ty będziesz musiał później wyłożyć (w razie udowodnienia Twojej winy) przez tych darmozjadów... :nerwus:
Sylwó¶

koszt rozprawy to ok 50zł,jak przegram to rozłożę sobie na raty po 50zł a później pomyśle co dalej. Zastanawia mnie tylko jak w praworządnym państwie instytucje które powinny strzec prawa same je łamią
Awatar użytkownika
rat-med5
Post autor: rat-med5 »

Człowieku to polska każdy robi co chcę!
Sylwó¶

to była taka ironia , tak to jest właśnie polska gdzie każdy ma wszystko w dupie i kombinuje jak by tu szarpnąć parę groszy :lol: i zrobić z kogoś idiotę i śmiać się z niego :[
Radek

Post autor: Radek »

Sylwós nie dygaj. Na kolejnej rozprawie proponuję od razu złożyć wniosek o uniewinnienie z powodu braku dostarczenia dostatecznych dowodów winy przez Policję w terminie. Kosztami postępowania się nie przejmuj - są niezależne od ilości rozpraw.
Sylwó¶

dziś kolejna rozprawa się odbyła, pojawił się jeden świadek ,zeznał nie prawdę pod przysięga kolejna rozprawa za miesiąc bo trzeba przesłuchać drugiego świadka, sędzina nie wie nawet czym się zajmuje świadek raz zeznał że jechałem lewym pasem kolejny raz mówi ze prawym ręce opadają ,jak by powiedział że jechałem na słoniu który podskakiwał to by mnie za to ukarała ,widzę że już przegrałem :[
Radek

Post autor: Radek »

Sylwóś nie poddawaj się. Pamiętaj, ze masz prawo przesłuchać świadka i udowodnić mu, że bredzi. Nawet jeśli sędzina nie jest Ci przychylna nie oznacza to, że prze****eś sprawę. Warto jest też podnieść w czasie rozprawy, że od momentu Twojego "wykroczenia" zmienione zostało ustawienie znaków. Dlaczego? To może być bardzo istotna okoliczność w przypadku Twojej sprawy. A co szkicem, który miała przygotować Policja?
Trzymam kciuki na kolejnej rozprawie!!!!
Sylwó¶

szkicu nie ma i pewnie nie będzie każdy ma wszystko w dupie ,tak samo jest z nagraniem sędzia nawet o nim nie wspomina
wsmpw

Post autor: wsmpw »

Sylwóś pisze:szkicu nie ma i pewnie nie będzie każdy ma wszystko w dupie ,tak samo jest z nagraniem sędzia nawet o nim nie wspomina
a widzisz taki pewniak na początku byłeś,a tu zderzenie z polskimi realiami ;)
Sylwó¶

no właśnie wiem :lol: już kiedyś w sądzie walczyłem o wypłatę pensji ponad rok ,niby wszystko ładnie i prosto ale jak przyszło co do czego to wyszły polskie realia ,no ale czegoś takiego to się nie spodziewałem :lol: gdybym miał pieniążki to dawno byłoby po sprawie a tak trzeba się bujać ale odbije to sobie :lol:
Zablokowany