Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
sprawdzałem gaźnik drt (weber 32 drt 15/100) i przy pompce przyśpieszającej nie ma żadnego króćca do podciśnienia ani żadnych rureczek więc nie wiem czy czegoś nie pomyliłeś.
Dopóki nie wstawisz fotek to trudno będzie pomóc.
Unicorn, a czy przy sprawdzaniu czy ta wacha leci po wciśnięciu pedału gazu robiliscie to na odpalonym silniku, bo to jest istotne. Na odpalonym podaję troche mniej, więc w gre wchodzi podciśnienie. Fotki niedługo zrobię. Nie mam teraz czasu za wiele.
Mecia pisze:Unicorn, a czy przy sprawdzaniu czy ta wacha leci po wciśnięciu pedału gazu robiliscie to na odpalonym silniku, bo to jest istotne. Na odpalonym podaję troche mniej, więc w gre wchodzi podciśnienie. Fotki niedługo zrobię. Nie mam teraz czasu za wiele.
Nie zobaczysz tego podcisnienia. Dyszę od niego( mosiężną, niewykręcalną, wprasowaną ) widać jak wykręcisz gażnik i te aluminiową podstawę z grzaniem gażnika, to jest ta mała dziurka odrazu obok przepustnicy i gardzieli. , a sam kanał idzie w gażniku. Znajdę może w necie schemat to Ci to zaznacze.
Tylko czy ten ekonomizer nie współgra z pompką przyspieszenia??? Nie mają wspólnego kanału w komorze pływakowej, który jest regulowany pracą kulki jako zaworu po przez podcinienie z owej dyszy?
nie powinie mieć wpónego kanału, chyba że ktos coś namieszał. Pompka uruchamiana jest osią przepustnicy 1-go przelotu (ma kształt kwadratu i 4 śrubki) niezależnie od tego czy silnik jest uruchomiony czy nie. Paliwo jest wtryskiwane wtryskiwaczem najczęściej do pierwszego przelotu(czasem zdaża się że do dwóch ale rzadko) natomiast ekonomizer daje dodatkową dawkę paliwa tylko podczas pełnego otwarcia przepustnic (maksymalne obciążenie), tylko podczas uruchomionego silnika, działa podciśnieniowo, wali paliwo do drugiego przelotu (czasem do dwóch w zależności od rozwiązania), ma kształt jakby trójkąta z trzema śrubkami.
Zaworki z kulkami w tych urządzeniach mają zapewnić jednokierunkowość działania, nie pozwalają na cofanie się paliwa do komory pływakowej.