Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Czujnik temperatury w kolektorze ssącym

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

Robcio_GTT

Czujnik temperatury w kolektorze ssącym

Post autor: Robcio_GTT »

mario-s pisze:
Robcio_GTT pisze:I jeszcze jedno ;)
To połączenie co należy zlikwidować (przed turbiną) łączy się trójnikiem z bańką odmy i kolektorem (chyba ??). Co zrobić z tym króćcem w kolektorze ??
Zaślepić albo wkręcić czujnik temperatury(gwint chyba M 10x1 jeśli dobrze pamiętam) w kolektorze i założyć zegar.
Idąc za radą chciałbym zamontować czujnik i zegar.
Będzie on wskazywał temperaturę mieszanki ??
Jaki czujnik zamontować ??
Czy taki od temperatury cieczy się nada ??
RYCHO35

Post autor: RYCHO35 »

będzie wskazywał temp. mieszanki jeśli będzie za gaźnikiem więc kolektor ssący to akurat to miejsce. Czujnik temperatury cieczy się nie nada-ma trochę inną konstrukcję i nieco inaczej działa , poprostu przeznaczony jest do działania w innym srodowisku. Możesz zastosować czujnik temp. mieszanki z r19 1.7 tyle tylko że on tam daje sygnał do komputera(sterownika) więc jeśli chciałbyś go podłączyć do wskaźnika to będziesz go musiał sobie wyskalować ale to nie powinien być problem-mierząc rezystancję czujnika można odczytać z tabeli jaką w tym momencie temp. pokazuje. Chyba gdzieś jescze mam tą tabele.
ODPOWIEDZ