Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Robcio_GTT pisze:I jeszcze jedno
To połączenie co należy zlikwidować (przed turbiną) łączy się trójnikiem z bańką odmy i kolektorem (chyba ). Co zrobić z tym króćcem w kolektorze
Zaślepić albo wkręcić czujnik temperatury(gwint chyba M 10x1 jeśli dobrze pamiętam) w kolektorze i założyć zegar.
Idąc za radą chciałbym zamontować czujnik i zegar.
Będzie on wskazywał temperaturę mieszanki
Jaki czujnik zamontować
Czy taki od temperatury cieczy się nada
będzie wskazywał temp. mieszanki jeśli będzie za gaźnikiem więc kolektor ssący to akurat to miejsce. Czujnik temperatury cieczy się nie nada-ma trochę inną konstrukcję i nieco inaczej działa , poprostu przeznaczony jest do działania w innym srodowisku. Możesz zastosować czujnik temp. mieszanki z r19 1.7 tyle tylko że on tam daje sygnał do komputera(sterownika) więc jeśli chciałbyś go podłączyć do wskaźnika to będziesz go musiał sobie wyskalować ale to nie powinien być problem-mierząc rezystancję czujnika można odczytać z tabeli jaką w tym momencie temp. pokazuje. Chyba gdzieś jescze mam tą tabele.