Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

belka 4 drążki GTT

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

belka 4 drążki GTT

Post autor: wsmpw »

chodzi mi o wysokość jaką ma belka leżąca na równej powierzchni zdjeta z auta seria mierzona w miejscu gniazd od drążków skrętnych.
ma ktoś belkę leżącą ;P ??
Awatar użytkownika
TQT

Post autor: TQT »

Jest w garażu zdjęta z samochodu, opart o ścianę, ale wybacz dzisiaj już tam nie pójdę. :zlezka:
Przypomnij jakoś jak możesz jutro po południu.
Jak na niej piątal stał możesz zobaczyć w tym temacie

viewtopic.php?t=6875
wsmpw

ok byłbym wdzięczny :radocha:
Awatar użytkownika
TQT

No więc tak :)
Przy przydeptanej do podłogi /na płasko/ części belki mocowanej do podwozia (czyli wahacze do góry), odległość środka osi od podłogi to 16 cm - ten sam pomiar mi wyszedł po obu stronach :okok: :)
wsmpw

a nie przydeptanej pozycja jakby ją zdjąć z auta :mysli:
Awatar użytkownika
TQT

chodzi mi o wysokość jaką ma belka leżąca na równej powierzchni zdjeta z auta seria mierzona w miejscu gniazd od drążków skrętnych.
Może mam chwilową "zaćmę" :szok: ale nie za bardzo rozumiem od czego ma być zmierzona :( a dokładniej chodzi mi o określenie "mierzona w miejscu gniazd od drążków skrętnych" :(
Proszę napisz dokładniej o jaki pomiar chodzi to jeszcze dzisiaj zmierzę :)
wsmpw

Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2010, 22:15 przez wsmpw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Wydaje mi się że to mało precyzyjny pomiar - TQT zaproponował dużo lepszy i dokładniejszy sposób.
Awatar użytkownika
TQT

No więc poszedłem do lodowatego garażu :(
Moja belka nie ma tarcz i po położeniu jej na podłodze praktycznie leży płasko i nic się nie da zmierzyć

http://picasaweb.google.com/jedyla/Gtt# ... 2295907138

Natomiast pozycja, którą opisałem wygląda tak

http://picasaweb.google.com/jedyla/Gtt# ... 2295907138

Wymiar 16 cm mierzony przy dociśnięciu belki noga do podłogi. Na zdjęciu belka jest tylko "zaparta o koło" i nieco odstaje od podłogi ale to tak tylko dla zdjęcia.
wsmpw

no i ok wszystko mi jasne dzięki za pomoc :lol: :okok:
ODPOWIEDZ