Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Prędkościomierz w GTT

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
rat-med5
Prędkościomierz w GTT

Post autor: rat-med5 »

Pytanie które było na forum ale nie doszukałem się czegoś co by jasno odpowiadało na pytanie jak to przerobić z tego elektrycznego czegoś na zwykły na linkę.

mam dwie skrzynie obie GTT jedna ma dziurę zatkana czymś a druga jakiś plastik wystający i nie widziałem tam żadnych kabelków.

Pytanie czy da się przerobić to z elektrycznego czegoś na linkę w skrzyni jak tak to jak??

no i jak przerobić prędkościomierz w aucie na taki na linkę??( to jakoś można wydedukować ale pytam dla potomnych aby temat był cały a jednocześnie upewnić się chce!)

pozdrawiam
carmaker

Post autor: carmaker »

jedyny sposób to albo wsadzić prędkościomierz tak jak było u mnie jak kupilem auto.Wsadzony był predkościomierz z zegarow z campusa do zegarów od gtt lub poprostu kupić zegary z jakiegoś gtx i po bólu
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Dokładnie. Z uwagi na łatwość wymiany zegarów w R5 najprościej chyba mieć takie GTXowe lub adoptowane z 19/Clio z prędkościomierzem na linkę. W dodatku zegary z 19 1.8 16v są moim zdaniem sporo ładniejsze - taki oczojebny pomarańczyk :)
Awatar użytkownika
rat-med5

same zegary to luzik a co ze skrzynia?? mam GTT ale te elektroniczne coś jest w jednej zepsute bo jest tylko dziura a druga mała puszka wystająca bez kabelków!!??
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Wiesz co... Wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. W dieslach (clio, R19) sygnał do obrotomierza idzie od alternatora - może da się to jakoś adoptować do prędkościomierza?
Tyle, że alternator musiałbyś skołować z wyjściem W na obrotomierz.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Nie da rady :-)
gzara

Post autor: gzara »

Ale co ci w tym układzie padło? Zegary? Czujnik prędkości? Bo to są w sumie elementy które mogą się zepsuć. W skrzyni jest jeszcze na jakimś kółku wzbudzacz impulsatora ale to się raczej nie powinno zepsuć. Pierwszą przyczyną nieprawidłowości są styki, sprawdź
Awatar użytkownika
rat-med5

no właśnie nie ma jak tego sprawdzić bo skrzynia która mam w aucie nie ma nic co by wystawało tylko miejsce po elektronice resztę będę wiedział w maju jak rozbiorę druga skrzynie ale myślałem że da się zrobić z niej skrzynie z prędkościomierzem na linkę dlatego moje pytanie!!
carmaker

Post autor: carmaker »

w najgorszym razie kup jakąś jb3 nawet rozsypaną i wykorzystasz karter i napęd "ślimaka" predkościomierza a przekładnie wsadzisz ze skrzynki gtt dla zachowania parametrów
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

A jak coś to mam zegary od GTT z prędkościomierzem przerobionym na linkę :)
ODPOWIEDZ