Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
spawanie czym i jak
Moderator: Moderatorzy
teraz zastanawiam się nad tym ponieważ części do tego czegoś mogę dostać od ręki w razie awarii co o tym myślicie
http://sklep.evirgo.pl/spawalnictwo/47- ... 2drut.html
http://sklep.evirgo.pl/spawalnictwo/47- ... 2drut.html
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
do hobbistycznych prac przy aucie spokojnie da radę migomat z marketu na 220V , na ampery nie ma co patrzeć bo w większości są po zawyżane
, ważne aby w takim małym migu dbać o rękojeść i przewody , szczególnie przy zakładaniu druta , dobrze jest papierkiem zaczyścić końcówkę druta by nie kaleczyła delikantego pancerza, parę lat używałem małego einchella i dawał radę z blachami 3mm, po przesiadce na Lorch S3 stwierdziłem że spawarka spawa sama 

Jak wybierałem MIGa dla siebie to troszkę czasu poświęciłem na zdobycie informacji. Podstawowym problemem tych tanich supermarketowych spawarek jest przewód prowadzący drut. Nie dość że za krótki i nietrwały to jest problem z kupieniem innego. Czasami w tych tanich MIGach nie ma elektrozaworu odcinającego CO2 - jak odkręcisz to leci cały czas.
Ostatecznie kupiłem używanego BESTERa i jestem zadowolony. Przynajmniej wiem że nie ma najmniejszego kłopotu z jakąkolwiek częścią zamienną a każdy serwis to naprawi w razie awarii.
Ostatecznie kupiłem używanego BESTERa i jestem zadowolony. Przynajmniej wiem że nie ma najmniejszego kłopotu z jakąkolwiek częścią zamienną a każdy serwis to naprawi w razie awarii.