Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Czy coś już robiłeś aby to zlikwidować? I nie bądź taki skromny - napisz jaka to skrzynia i silnik - nikt nie jest jasnowidzem i nie każdemu chce się przekopywać przez posty aby to sprawdzić.
A tak wogóle to obstawiam koniec sprzęgła a konkretnie docisku - na szybko możesz to sprawdzić robiąc z podkładki takie jakby U i podkładając pod zaczep linki w skrzyni.
Jak to nic nie pomoże to zacząłbym od skasowania luzów (zestaw naprawczy) na wybieraku skrzyni.
Czasami też delikatne przekręcenie drążka - tego pod autem pomaga.
Następnie zestaw naprawczy lewarka.
Następnie wymiana skrzyni jak powyższe nie pomogło
Skrzynia jest od wersji 1,1 silnik mam 1,4 (CJ2) oznaczenia nie znam ogolnie lewarek "lata jak żyd po pustym sklepie" od dłuższego czasu kupić cały wybierak z tym kłem mówili mi raz majstry ze kieł jest kiepski pamiętam olej jest ostatnio dolewane było także smarowanie jest
Nic nie robiłem bo nie wiem o czego zacząc juz mi troszke pojaśniłeś zrobie te podkładki zobacze czy to cos da.
jak to nic nie da to jeszcze zostala 2 opcja zdjac skrzynie i zobaczyc w jakim stanie jest tarcza sprzeglowa... polecam komplet wymieniac a nie sama tarcze bo moze sie delikatnie slizgac przez co zgrzyta... kolejna niewidoczna rzecz to moze byc wina synchronizatora biegu wstecznego o ile w ogole w skrzyni CJ2 jest
Nie dobrze, Ile kosztuje sprzęgło komplet Valeo??? 300zł????
Niestety jakies 80 tys zrobiło tyle ze po miescie praktycznie cały czas poprzedni właściciel zmieniał mówił ze Valeo wrzucił.
Chociaz wydaje mi sie ze luz na pedale sie powiększył jakby skocze do majstra oceni ale na razie goscie czasu nie maja tacy zarobieni :D:D:D Wole sie troche sa zoriętowac zeby wiedziec
jakbym wiązał wielka przyszłośc z nia pewnie bym i kupił sachs-a ale juz mi sie znudziła troche renia jakiego GTT albo gtx'a bym przytulił zobaczymy jeszcze :D
Kabar - to prawda - są do starszej wersji - ale nawet wymieniając tylko te elementy które pasują i tak następuje znacząca poprawa.
Mam i zestaw wybieraka, ale przyinwestuj w nowy. Oryginalny zestaw naprawczy Renault ok 40-50 PLN np w SPA-Motor w Sulejówku - można kupić wysyłkowo, lub w ASO trochę droższe.
Jak chcesz to mam też lewarek w niezłym stanie.