Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ile jest czujników temperatury wody?
Moderator: Moderatorzy
Ile jest czujników temperatury wody?
Witam;) nie działa mi wentylator i po wszystkich próbach oraz testach wynika że zepsuty jest czujnik na chłodnicy ale mam pytanie czy to jedyny czujnik temperatury wody? Silnik 1.4 Pozdrawiam
Nie jestem znawcą ale ja zrobił bym tak
1. Wyciągnij kable z czujnika w chłodnicy i zewrzyj je to zobaczysz czy działa ci wentylator jak nie to już wiesz co robić dalej
(kluczyk w pozycji zapłonu miej.)
2.Ewentualnie odpowietrz układ chłodzenia rozgrzej silnik i zobacz czy zadziała
3. Wykręć czujnik i uderz go lekko śrubokrętem może się zaciął bimetal.
ja tak zrobiłem i wszystko dała jak należy.
Do wentylatora jest tylko jeden czujnik.
1. Wyciągnij kable z czujnika w chłodnicy i zewrzyj je to zobaczysz czy działa ci wentylator jak nie to już wiesz co robić dalej

2.Ewentualnie odpowietrz układ chłodzenia rozgrzej silnik i zobacz czy zadziała
3. Wykręć czujnik i uderz go lekko śrubokrętem może się zaciął bimetal.
ja tak zrobiłem i wszystko dała jak należy.
Do wentylatora jest tylko jeden czujnik.
hmmm tak doslownie to to w chlodnicy to nie czujnik a termowlacznik... po przekroczeniu temperatury wlacza wentylator zwierajac styki i tyle..
a czujnik (w zasadzie to tez termowlacznik) masz w pompie wody - do zapalania kontrolki przegrzania...
jak masz wtrysk to gdzies jest jeszcze 1 czujnik temperatury - dizalajacy plynnie (termorezystor) dajacy info do kompa o temperaturze silnika... (moze istniec jako drug czlon w czujniku do kontrolki - i wtedy calosc czujnika jest w postaci 2-stykowej)
a czujnik (w zasadzie to tez termowlacznik) masz w pompie wody - do zapalania kontrolki przegrzania...
jak masz wtrysk to gdzies jest jeszcze 1 czujnik temperatury - dizalajacy plynnie (termorezystor) dajacy info do kompa o temperaturze silnika... (moze istniec jako drug czlon w czujniku do kontrolki - i wtedy calosc czujnika jest w postaci 2-stykowej)