Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
problem jest tego typu... mam nie oryginalny czujnik pw. bo z nowszej wersji (ktory jest krotszy od babcinego) i jest dorobiona blaszka zeby sie trzymal... i zastanawia mnie jak on jest zamontowany w sensie wymiary od jednego brzegu i drugiego... czy jest przesuniety czy centralnie na srodku zamontowany... moze ktos z osob posiadajacych alpe zrobic mi fotke i dac wymiary jak jest ustawiony bo u mnie jest tak jakby przedwczesny zaplon i nie chce sie dziad wkrecac tak na obroty jak powinien... (chyba ze ten czujnik nie ma wplywu i nie powinno to przeszkadzac) lub ma ktos takowy na zbyciu chetnie przytule jak cos
vino1986 pisze:fuck nikt z babciowcow nie zrobi mi fotki i nie zwymiaruje
jak możesz to zmierz rozstaw śrub tam gdzie ma być on zamontowany mam gdzieś w garażu kilka i być może z alpy turbo jeszcze mi został
[ Dodano: 13 Sierpień 2010, 10:31 ]
vino1986 pisze:bo u mnie jest tak jakby przedwczesny zaplon i nie chce sie dziad wkrecac tak na obroty jak powinien... (chyba ze ten czujnik nie ma wplywu i nie powinno to przeszkadzac) lub ma ktos takowy na zbyciu chetnie przytule jak cos
czujnik ma wpływ na wyprzedzenie zapłonu bo on właśnie daje sygnał do modułu. Jeśli nie jesteś pewny czy ten kombinowany czujnik dobrze działa to weź lampe stroboskopową i sprawdź wyprzedzenie zapłonu