Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Slifierka rotacyjno-mimośrodkowa

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

carmaker

Post autor: carmaker »

mało precyzyjna do prac z samochodem wybierz raczej szlifierke oscylacyjną z prostokątną stopą bardziej sie nadaje z racji równego zbierania materiału np.szpachli nadaje sie tez lepiej do matowienia elementów i nie trzeba używać tak jak w tej specjalnych tarcz tylko zwykły papier z rolki
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Ja mam taką:

http://allegro.pl/item936440861_szlifie ... _plus.html

Nie używałem do szlifowania na aucie więc ciężko powiedzieć, ale jako uniwersalna szlifierka/polerka jest świetna!
wsmpw

Post autor: wsmpw »

kabar, no fajnie ale na takie zabawki mnie nie stać :] :lol:
carmaker, prostokątna raczej nie nadaje sie do szlifowania podkładu np papierem 600 lub 800..
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Też mi się wydaje że nie nadaje się.
Qucor

Post autor: Qucor »

Kabar no sprzęcicho profeska...

Ja mam taką:
http://allegro.pl/item945472253_szlifie ... worek.html

Polecam już sporo się napracowała i nadal ma się dobrze :okok:
wsmpw

Qucor, no to ciekawy sprzęcik skoro mówisz ze pracowałeś i działa ok,a szlifowałeś tym powierzchnię drobnym papierem np o gradacji 600-800 ?
Qucor

Szczerze to nie takimi szlifierkami szlifowałem papierami max 400.

Nie wiem czy jest sens takimi drobnymi papierami jechać szlifierką raczej to już trzeba ręcznie...

Bawiłem się troszkę przy meblach na stolarni i na wysoki połysk szlifowaliśmy zawsze ręcznie...
wsmpw

:mysli: faktycznie "na sucho" pod baze szlifuje się 400-500 chyba kupie szkila :lol:
Qucor

Kupuj ja mam kilka zabawek tej firmy i chwalę sobie...

Jedna rada :mysli:

Dołóż troszkę kasiorki i kup sobie z możliwością regulowania obrotów bo ja mam bez i jest to bardzo duży minus...
wsmpw

ej a skil sie nie pisze przez dwa L ?? skill :glupek:
Qucor

Patrzyłeś w mój link...

Przecież tam pisze wyraźnie na sprzęcie przez jedno "L"
wsmpw

no właśnie czy to nie podróba :mysli:
Qucor