Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

SWAP hamulców z GTT lub GTX do Campusa

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

dw998

SWAP hamulców z GTT lub GTX do Campusa

Post autor: dw998 »

Witam
Jak już wcześniej pisałem szykuję moją 5 do startów i zastanawiam się aby tylne hamulce bębnowe przerobić na tarczowe...pozostaje tylko pytanie jak?
Na pewno aby pasowały trzeba je wziąć z GTT lub GTX ale czy mam rację nie wiem...
Pomocy
Ostatnio zmieniony 1 marca 2010, 00:28 przez dw998, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Do startów w czym?
vino1986

Post autor: vino1986 »

moze na nocne 1/4 :?: bo jak tak to beben wystarczy :P
corey16

Post autor: corey16 »

do 1/4 nie trzeba robić hamulców bo nie są Ci tam potrzebne
vino1986

Post autor: vino1986 »

nie no zatrzymac sie jakos trzeba... ale watpie zeby taka predkosc zlapal zeby go spadochronem hamowac ;P
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Jak do KJSów to zostawiłbym bębny, lżej się na nich ciągnie za rękaw. W GTT którą kiedyś katowałem na KJSach były specjalnie bębny założone na tyle.

Zmieniłbym tylko belkę tył na 4-ro drążkową.
dw998

Post autor: dw998 »

kabar pisze:Zmieniłbym tylko belkę tył na 4-ro drążkową.
yyy można troszkę jaśniej ?
Awatar użytkownika
Hawi

Post autor: Hawi »

YYY na górze masz taki przycisk szukaj ;P został stworzony po to żeby nie pisać milion razy tego samego. Wiec do dzieła :)
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

dw998 pisze:
kabar pisze:Zmieniłbym tylko belkę tył na 4-ro drążkową.
yyy można troszkę jaśniej ?
na taką z GTT bądź GTE :P
Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal »

Ludzie, pisanie postów typu "używaj opcji szukaj" czy coś takiego, to jest conajmniej śmieszne...

Nie wiem co niektórzy chcą pokazać ? Jakbyście zamiast tych głupich postów, napisali odpowiedź na nurtujące np. kolegę pytanie to by dużo bardziej to pomogło ...
Ja także staram się używać opcji szukaj, ale np. dokładnego wytłumaczenia co to jest ta belka cztero drążkowa nie znalazłem.. a nie wiem, przyznaję się :P (może źle szukałem lub coś przeoczyłem, także jak jest w szukajce to sory).
Tego typu zachowanie prowadzi do wielu sprzeczek i ludzie się poprostu mogą zrazić, bo co to za forum na którym odrazu się jeździ po nowym userze ? To tak jakbyście poznali nowego ziomka w szkole/pracy i np. zapytałby was gdzie jest dana ulica w mieście, a wy mu po chamsku, "na mapie sobie poszukaj" ... Zluzujcie trochę :okok:
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Ech, wyjdę na starego zgreda i ramola, ale ...
Problem właśnie polega na tym że jest mnóstwo pytań i odpowiedzi i w końcu trudno znaleźć coś konkretnego.
Na przykład kolega dw998 właśnie nie zadaje sobie trudu z poszukaniem odpowiedzi na swoje pytania. Chce przygotować 5 do startów w KJS i chwała, ale najlepsze co może zrobić to poświęcić kilka wieczorów i poczytać forum - gdyby to zrobił znalazłby odpowiedź i to w różnych wariantach na każde zadane dotychczas przez siebie pytanie i na te jeszcze nie zadane pytania.
Staram się pomagać jak potrafię (koledze dw998 też już pomogłem), ale fajniej by było gdyby osoby takie spróbowały najpierw pomóc sobie same.
Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal »

Tak, ale można mu napisać o co chodzi i naprzykład dopiske, na następny raz poszukaj a potem pytaj(jeżeli faktycznie było). Pomoże się komuś w dwóch sprawach delikatnie ;)
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

k
u
p
u
j
e
s
z

b
e
l
k
e

z

g
t
t

l
u
b

g
t
e

i

p
r
z
e
k
l
a
d
a
s
z

c
a
l
a

d
o
k
u
p
u
j
e
s
z

l
i
n
k
i

h
a
m
u
l
c
o
w
e

i

j
u
z
jjmag

Post autor: jjmag »

a żeś się wasqu rozpisał :lol:
Awatar użytkownika
Hawi

Post autor: Hawi »

Hehe przynajmniej się wysilić przeczytać trzeba co wasq napisał :radocha: .

Jeśli chodzi o opcję szukaj nie pierwszy ktoś chce coś zrobić przy r5.

Ja ile mogę przeszukuje tematy ludzi którzy coś przekładali itd zmieniali itd żeby nie śmiecić.

Wiem niektórzy są leniwi lecz nie którzy wolą nie robić zamieszania i usłyszeć było poszukaj.

Ja napisałem raz i nie fajnie jest słyszeć że nie chce ci się szukać.

Więc teraz szukam dopytuje się a nie jak mi coś wpadnie do głowy to piszę.

Każdy raczej szuka pomysłu a nie stosu postów powtarzających się to zniechęca.

Hmm i zgadnijmy czemu takich jest pełno. Chyba odpowiedzi nie muszę udzielać.
ODPOWIEDZ