Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Panowie od 1 marca 2010r ^6 największych firm ubezpiecicieli wprowadza nowy przepis wOc odpowiedzialność osobistą
Czyli jak zrobisz kolizję na pojazdzie słuzbowym , pożyczonym od kolegi to będzie już wliczane na twoje kąto ( w trakcje kolizji jestes traktowany jako właściciel pojazdu )
i to twoje kąto będzie obciązone a nie nikogo innego a to będzie miało wpływ na opołaty
podobno to już 3 lata do tyłu mają szukać czy miałeś kolizje
Coś nie mogę znaleźć nic na ten temat - masz może linka?
A swoją drogą to była by chyba jedyna mądra zmiana. Dla mnie osobiście płacenie OC od samochodu i od pojemności jest troszkę durnotą - właśnie OC kierującego wydaje się być znacznie mądrzejszym rozwiązaniem.
wczoraj i wiadomościach o tym trąbili na razie tylko 6 firm ubezpieczeniowych na to poszło ale podejrzewają że i reszta za nimi pójdzie bo jednak są to duże pieniądze
dostaliśmy w firmie ankiedy do wypełnienia jako załącznik do polisy na Oc, Ac
ja małeś stłuczke w ciągu trzech lat do tyłu to mają odszukać i wykarzać Ci to
więcej inf szukaj w gazecie prawnej
lub każdej firmie ubezpieczającej co to wprowadziła
a teraz już trąbią w radiu i telewizji
ale pocieszę ciebie ze 2011r / 2012r będzie to już we wszystkich firmach ubezpie ....
Ja troszkę się nie zgodzę z płaceniem OC za każdego kierowce, jest to drogie i tyle! fakt że mogę to tylko na przykładzie mojego pobytu na Cyprze odnieść ale tu tak jest każdy kierowca musi być ubezpieczony co za tym idzie są gigantyczne koszta np. nie miałem auta jeździłem tylko karetka służbowo i miałem motor, pożyczenie od kolegi auta kończyło się na wysokim mandacie a wykupienie OC było wysokie bo silnik spory bo obco krajowiec inny ruch (angielski)nie mowie tu o silniku 1.4 i 300zl ze zniżkami tylko ponad 300e! Do tego motor czasem są sytuacje że nie mam jak dostać się do pracy itp itd słaba(prawie żadna) komunikacja miejska ... kolego da mi swoja maszynę ale od policji z daleka!! jak nie kary!! a wykupienie OC na czyjś sprzęt to nie pól minuty tylko masa pytań i spora kasa i co najmniej 3 miesiące masakra (zaznaczam mam OC na swój motocykl co nie obejmuje innego motoru bo inaczej ubezpieczyć się nie da)
zdążają się takie sytuacje a wtedy jest problem żyje się tu z dobrymi kolegami i można na nich polegać i dlatego się pożycza wiem że zwyczaj zwyczajem ale nie każdego stać na swoje 4 kolka jak nie chce dłużej tu być to poco wpędzać się w kredyty itp itd!!
wszystko zależny jak nasi mądrzy posłowie to wymyślą, a znając ich nie będzie to zbyt inteligentne.
może stare zasady nadal będą a tylko jak spowodujesz wypadek nie swoim autem to pojadą z twojego
pożyjemy, zobaczymy