Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
1.7T z volvo czy 1.8 16v z 19
Moderator: Moderatorzy
1.7T z volvo czy 1.8 16v z 19
Witam . Posiadam obecnie r5 z silnikiem 1.7 mpi który sam wmontowałem . Początkowo byłem zadowolony z tej mocy bo zbiera się naprawdę ładnie ale z czasem jest ochota na więcej . Zbieram informację na temat przeszczepu silnika na 1,7 T z volvo lub 1.8 16v z r19. Proszę was o informację który z tych silników będzie leprzy, który łatwiej wstawić, osiągi obu silników w r5, jakie koszty , ewentualnie największe problemy z tym związane.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
A ten silnik z laguny 2.0 to ciężko wmontować ? Pewnie drogi? zobacze na allegro chociaż najbardziej mnie kręci żeby wmontować 1.7T
[ Dodano: 27 Luty 2010, 23:38 ]
Patrzyłem na silniki z laguny 2.0 i trochę mało mocy mają a nie chcę po jakimś czasie znów zmieniać silnika chyba że można go łatwo wzmocnić? Jest jeszcze jedna opcja bo przymieżam się do założenia gaźników od motoru do mojego 1.7 . Kumpel zrobił taki eksperyment na golfie I cabrio 1.6 silniczek i zbiera się świetnie
, spalanie w granicach 13-15l ale warto
nie wiem czy ktoś z was próbował coś takiego ale jak zacznę przerabiać to opiszę wszystko co i jak
[ Dodano: 27 Luty 2010, 23:38 ]
Patrzyłem na silniki z laguny 2.0 i trochę mało mocy mają a nie chcę po jakimś czasie znów zmieniać silnika chyba że można go łatwo wzmocnić? Jest jeszcze jedna opcja bo przymieżam się do założenia gaźników od motoru do mojego 1.7 . Kumpel zrobił taki eksperyment na golfie I cabrio 1.6 silniczek i zbiera się świetnie