Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Korek spustowy płynu z bloku silnika

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

jjmag

Korek spustowy płynu z bloku silnika

Post autor: jjmag »

Mam pytanie czy przy silnikach 1,1-1,4 znajde taki wynalazek jak był montowany w polonezach czy fiatach że po wykręceniu śruby z bloku można było wylać cały płyn praktycznie do sucha
corey16

Post autor: corey16 »

ponoć jest gdzieś w okolicach osłony rozrządu
lodoo
Post autor: lodoo »

wiertarki nie masz czy co?? :mrgreen: :mrgreen:
jjmag

lodoo pisze:wiertarki nie masz czy co?? :mrgreen: :mrgreen:
a pocałuj psa w nos je sie pytam poważnie a ta bździogwa pośmiehujki mnie tu urządza, 3 raz wymieniam płyn i kupuje płukanki a kolorek jest wraz ceglasty bo nie mam jak spuścić tego syfu z bloku i jeżeli jest cos takiego w standardzie to by mnie uratowało, a jak nie ma to żebyś wiedział że wywiercę ale dopiero jak wyjme serce na wierzch
jjmag

ja wyrównawczy domestosem płukałem bo nawet soda syfu nie chciała rozpuścić
Awatar użytkownika
djmonkey

Post autor: djmonkey »

korek spustowy jest . A znajduje się on niedaleko osłony łańcucha rozrządu
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników

Tylko Renault
jjmag

bardzo mnie cieszy ta wypowiedź jeszcze żeby sie ktos znalazł z silnikiem na wierzchu i kawałek foty pstryknął żebym nie szukał po nocy i pół samochodu nie rozkręcił :lol:
lodoo

jjmag pisze:ja wyrównawczy domestosem płukałem bo nawet soda syfu nie chciała rozpuścić
Obrazek

KRET ;-) i wrzątek i jazda ;-) domestos to Ci co najwyżej grzyba zabił w zbiorniczku :-D
jjmag

daje rade świecił się jak psu jajka na wiosne, kret jest dobry jak ma ujście jak ci zakorkuje to będą takie cyrki jak u mnie przy kanalizacji że gorzej zatkał niż było a jak zaczął tą swoja temperature wytwarzać to rura pcv kształt zmieniła
lodoo

no kret to raczej nie do całego układu bo jakby się dostał do chłodnicy to w 10 sekund by jej nie było :-D ale sam zbiorniczek wyjęty z auta to bez problemu ;-)
żuwik

Post autor: żuwik »

Wklej zdjęcie to zaznaczę
jjmag

co bym miał motorek na wierchu ale z której strony szukać od boku rozrzadu czy po stronie rozrządu pod kolektorami
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

po stronie rozrządu, tam gdzie pompa wody, na dole jest tam taka jedna śrubka ;-)
jjmag

podziekował oto mnie sie rozchodziło
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

nie za ma co ;-)
ODPOWIEDZ