Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Preblem - tylne tarczami GTT/GTE

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Maolat

Preblem - tylne tarczami GTT/GTE

Post autor: Maolat »

No więc problem polega na tym ze jakis czas temu pekła tylna prawa tarcza w GTE
DIAMOND:
Obrazek

Potym soztal zakupiony nowy caly komplet na tyl : tarcze z lozyskami klocki. na poczatku bylo ok ale po paru miesiacach znowu poekla tarcza tak smao i na tym samym kole?
Obrazek

WTF ?

Prosze o pomoc bo marnowanie kasy nie idzie mi na ręke... to nie 50 zł ;/
vino1986

Post autor: vino1986 »

sprawdzales czy cilinderek i suwak ktory trzyma zewnetrzny klocek lekko chodzi :?: bo u mnie jak nie odbijal dobrze cylinderek w dostawczaku to tez szybciej sie klocki konczyly wlasnie z tylnej prawej i tez tarcza mi pekla jednak ino raz ;-)
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Jak na kilka miesięcy to strasznie zardzewiała ta tarcza....
wsmpw

Post autor: wsmpw »

Kabar pisze:Jak na kilka miesięcy to strasznie zardzewiała ta tarcza....
mało jeździ ;-)
ps. znany jest z tego że lubi rdze
gufner

Post autor: gufner »

A można sprawdzić czy równo dociska tłoczek. Może masz krzywo zamocowany zacisk i podczas hamowania wykręca tarczę i dlatego pęka.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

wsmpw pisze: ps. znany jest z tego że lubi rdze
No tak, jak rost to rost po całości ;-)
Maolat

Drecie sie po nowych ze nie umieja urzywac opcji szukaj a sami zobaczcie co wy q.r,w.a m,a.c piszecie zenada.

Dziekuje za odpowiedzi na temat.
gufner

Post autor: gufner »

Nie denerwuj się na denniaków. Już jakiś czas temu zauważyłem że nam się literaci popsuli. Nie ważne!! Sprawdź montaż zacisku. Może nie równo dociska i skręca jakoś tarczę podczas hamowania. Sprawdź też czy na pewno klocki po puszczeniu hamca odchodzą od tarczy. Może rozgrzewa się zołza i pęka od temp.
lodoo
Post autor: lodoo »

a może belka (oś koła) przekoszona i koło nie siedzi prosto względem sprawnego i dobrze zamocowanego zacisku?
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Maolat pisze:Drecie sie po nowych ze nie umieja urzywac opcji szukaj a sami zobaczcie co wy q.r,w.a m,a.c piszecie zenada.
Ciekawe, więc czemu pytanie o tarcze hamulcowe umieściłeś w dziale technicznym "GTTurbo - wszystko o silnikach turbo"?

gufner pisze:Nie denerwuj się na denniaków.
gufner pisze:Już jakiś czas temu zauważyłem że nam się literaci popsuli.
Możecie rozwinąć o co wam chodzi bo nie bardzo rozumiem?
żuwik

Post autor: żuwik »

MT ile dokładnie mają wieku te tarcze?

Mógłbyś wstawić foto drugiej strony?
Maolat

Kabar dział turbo był zakładany ogolnie do calego auta a nie tylko o silniku! pamietam te rozmowy na samym poczatku

Zuwik - ile maja hmm 2-3 miesiace, ale nie jedziły za duzo bo zasniegowało i wiecej stalo , z poprzednimi tarczami (tarcza) stalo sie tak samo . (Rosicowe GTE)
Foty moge zrobic jutro jak zdaze teraz ciemn o strasznie jest,
carmaker

Post autor: carmaker »

A ja spytam wprost jakiej firmy te tarcze?
Rosic

Post autor: Rosic »

EBC
Maolat

Qrcze nie wiem jaka to firma .powiem tyle ze pewnego razu bylo tak że rosic po jezdzie dotkna lewa raecze i byla ciepla a od prawej sie oparzyl , wiec na pierwszy strzał idzie kompletny zacisk, juz zamowilem jutro bedzie ale kiedy wymienie to nie wiem bo malo mam czasu .
ODPOWIEDZ