Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Klubowy kalendarz 2010 - lista osób które zamówiły
Moderator: Moderatorzy
Nie przesadzajmy. Pomyłka w ostatniej liczbie kodu nie powoduje niedostarczenia przesyłki. To minimalny błąd, wg kodu i tak powinna dojść do odpowiedniego urzędu pocztowego.
Z pewnością nadałeś te kalendarze listem poleconym, więc masz potwierdzenie nadania. Jak zaginie to trzeba napisać reklamacje i czekać na zwrot kasy. Z tego co kojarzę to za zaginięcie poleconego zwracają 100 zł + KW.
Druga sprawa to pakowanie. Powinny być tak zapakowane żeby nie dało się łatwo ich zgiąć.
Z pewnością nadałeś te kalendarze listem poleconym, więc masz potwierdzenie nadania. Jak zaginie to trzeba napisać reklamacje i czekać na zwrot kasy. Z tego co kojarzę to za zaginięcie poleconego zwracają 100 zł + KW.
Druga sprawa to pakowanie. Powinny być tak zapakowane żeby nie dało się łatwo ich zgiąć.
Wysłałeś zwykłym listem????
Nie metalową zbroję, wystarczy w pudełko i nadać jako paczkę. Paczka do 1 kg kosztuje 9,50. Z tego co widzę za przesyłkę doliczałeś 9 zł, więc te 50 gr nie zrobiłoby różnicy a masz:
1. Dowód nadania paczki - możliwość reklamacji gdy zaginie
2. Pewność że kalendarze dojdą w odpowiednim stanie.
Nie metalową zbroję, wystarczy w pudełko i nadać jako paczkę. Paczka do 1 kg kosztuje 9,50. Z tego co widzę za przesyłkę doliczałeś 9 zł, więc te 50 gr nie zrobiłoby różnicy a masz:
1. Dowód nadania paczki - możliwość reklamacji gdy zaginie
2. Pewność że kalendarze dojdą w odpowiednim stanie.
gdyby wysyłka kalendarzy kosztowała 9,5 to nie byłoby problemu
niestety problem polega na tym, że trzeba to jeszcze zapakować (tuba lub pudełko)
bezpieczna koperta to koszt 6 zł, przesyłka listem zwykłym ekonomicznym od 3 pln w wzwyż
co na starcie daje 9 pln a w przypadku dwóch lub więcej kalendarzy podnosi koszt
ubezpieczony list polecony to koszt 15 pln + 6 zł koperta
i InPost nie przyjmuje tak dużych listów
może ty lubisz dopłacać do tego co robisz, ja nie specjalnie
niestety problem polega na tym, że trzeba to jeszcze zapakować (tuba lub pudełko)
bezpieczna koperta to koszt 6 zł, przesyłka listem zwykłym ekonomicznym od 3 pln w wzwyż
co na starcie daje 9 pln a w przypadku dwóch lub więcej kalendarzy podnosi koszt
ubezpieczony list polecony to koszt 15 pln + 6 zł koperta
i InPost nie przyjmuje tak dużych listów
może ty lubisz dopłacać do tego co robisz, ja nie specjalnie
kalendarze kosztowały więcej - cena jest na pierwszej stronieKabar pisze:Hmm... lubię myśleć jak coś robię albo kalkuluje.
Dla mnie wysłanie 5 kalendarzy po 25 zł listem zwykłym jest delikatnie mówiąc.. nieodpowiedzialne.
Widocznie lubisz ryzyko
Pudełko o wymiarach mieszczących A3 kosztuje ok. 4-5 zł, można pewnie też spakować w "tubę". Paczka ekonomiczna 9,50 zł.
do pudełka A3 nie wejdą kalendarze A3 - sprawdziłem
ale wejdą do bezpiecznej koperty A3+
rozbraja mnie twoja łatwość oceniania sposobu nadania kalendarzy a nie doszukujesz się problemu w błędnym kodzie pocztowym który zmienia docelowo miejsce dostarczenia
i to na tyle w kwestii twoich kalkulacji i myślenia
chyba czas zakończyć OT
Ostatnia cyfra w kodzie pocztowym nie zmienia "docelowo miejsca dostarczenia". Taki list powinien dojść do tego samego oddziału pocztowego a tam jest rozdzielany między listonoszy w zależności od obsługiwanego przez nich rejonu. Kod to jeden z elementów adresu, jeśli pozostały adres jest prawidłowy (Dane osoby, ulica, miejscowość) to taki list normalnie jest doręczany.
Jak już pisałem - wysłanie zwykłym listem rzeczy wartościowych jest nieodpowiedzialne i na tym zakończę ten temat. Peace!
Jak już pisałem - wysłanie zwykłym listem rzeczy wartościowych jest nieodpowiedzialne i na tym zakończę ten temat. Peace!