Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

czuć spalinami we wnętrzu 1.1 solex

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

egonn87

czuć spalinami we wnętrzu 1.1 solex

Post autor: egonn87 »

Czuć spalinami, zaraz po odpaleniu, po dłuższej jeżdzie juz mniej, nie wiem za bardzo co to moze być....
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

Oczywiście układ wydechowy sprawny i szczelny :?:
Miałem podobnie przy dziurawum tłumiku końcowym (dziurki jak w sitku, małe ;) ).
Zaciągało mi spaliny do środka.
vino1986

Post autor: vino1986 »

moge sie mylic ale jak za bogata jest mieszanka to tez sa podobne objawy ze wacha smierdzi strasznie...
egonn87

moze wydech...???? coś głośniej chodzi ostatnio...
unikorn

Post autor: unikorn »

Najpewniej trzeba swapnąć na 1.4 albo 2.0 ;) bo kolektor wydechowy się rozszczelnił... ;P

Maska w górę, odpalić. Łapy do gaźnika i paluszkiem gazu dodać. Powinieneś ujrzeć skąd się spaliny wydobują. Wydobywują? Wydobywywyują? Wydobywają :D
wsmpw

Post autor: wsmpw »

unikorn, następny zapaleniec :P
unikorn

Spokojny jestem... baaaaardzo spokojny. Zapytaj Krysiuna, mój blok u niego w piwnicy już pewnie pieczarkami zarósł... lada dzień karze mi zabierać złom, siedlisko grzybów ;) o ile już jakiś złomiarz się tam nie wdarł by odkryć że to jego najszczęśliwszy dzień zimy ;P
Koniec OT.
lodoo
Post autor: lodoo »

egonn87 pisze:moze wydech...???? coś głośniej chodzi ostatnio...
nie, skądże... przecież w wydechu nie ma spalin!! no co ty!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

waliło mi spalinami w aucie, jak miałem szparę w uszczelce klapy bagażnika! wydech był szczelny... po podgięciu dolnej krawędzi blachy, na której jest osadzona uszczelka w ten sposób, aby uszczelka lepiej przylegała do klapy problem zniknął.
egonn87

no to też ciekawa przygoda... Patrzyłem pod kolektor też, ale nic nie czuję tam... Czuć najbardziej z przodu w sumie ( we wnętrzu)
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

może ktoś ziemniaka w wydech włożył ;-)
gufner

Post autor: gufner »

Siema. U mnie wali spalinami jak depne mocniej i wiem dlaczego. Kolektor mam poprzepalane i do tego dochodzi nieszczelna uszczelka pomiędzy podłogą a obudową gałki zmiany biegów. I zasysa do środka. Tak czy siak posprawdzaj te uszczelki co Lodoo pisze (ale tą według mnie zasysało by tylko podczas jazdy) no i pozostałe łącznie z drzwiami + do tego kolektory. Spaliny to spaliny lecą od bloku przez kolektor, rurkami do tłumika i koniec. Nie wiele tego do sprawdzenia :D
unikorn

Najlepiej weź kogoś do pomocy, niech siedzi w aucie i dodaje gazu a ty się połóż i obserwuj gdzie dymi. Jest zimno to spaliny będzie lepiej widać.
Awatar użytkownika
djmonkey

Post autor: djmonkey »

a nie lepiej przytkać ręką rurę wydechową w czasie pracy silnika i odrazu będzie widać gdzie jest nieszczelność.
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników

Tylko Renault
unikorn

Z kilku powodów, nie lepiej ;)
vino1986

Post autor: vino1986 »

unikorn pisze:Z kilku powodów, nie lepiej ;)
a czemu niby :?: ja bym laczkiem zatkal bo reke bedzie pazyc i sie zobaczy gdzie spaliny uciekaja... ale moim zdaniem to nie to...
ODPOWIEDZ